
De bedste citronmuffins, – nemme og lækre citronmuffins med et strejf af vanilje.
Citronmuffins med en saftig og svampet krumme, – syrlige og sødmefulde og drøn nemme at bage.
Top dem med glasur og farverig krymmel hvis du er til det, – eller hold dem enkle med en hvid glasur.
Glasuren laver jeg på formelis og vand hvis der skal krymmel på. Laver jeg dem uden krymmel, foretrækker jeg at lave glasur på flormelis og æggehvider, da glasuren her får en flot hvid farve.
Du kan også bruge citronsaft i glasuren for ekstra syre.
Citronmuffins – en skøn del ud kage
Muffins smager dejligt, og så er de oplagte til at dele ud til børnefødselsdagen i skolen.
Denne portion citronmuffins med krymmel lavede jeg til vores yngstes 7 års fødselsdag. Hun elsker citronkage, – så derfor faldt valget hurtigt på en portion citronmuffins. Naturligvis med masser af farverig krymmel.
Opbevar dine citronmuffins i en tætlukket beholder eller pose, – de holder sig lækre saftige i 2-3 dage.
Blend citronskal og sukker
Hvis du blender citronskal og sukker frigives masser af æteriske olier, som giver en endnu dybere citronsmag.
Det kan sagtens undlades – men prøv det 🙂

Citronmuffins med glasur
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g sukker
- 3 æg, gerne stuetemperaur
- 150 g smør
- 2 dl mælk
- 225 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1 citron, fintrevet skal
- 1/2 dl friskpresset citronsaft
Glasur
- 200 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spsk vand, ca. – prøv dig frem
Derudover
- Muffinforme og gerne en metal muffinform
- Krymmel
Sådan gør du
- Smelt smørret i en lille gryde, sluk for blusset og hæld mælken i.Sæt til side og lad det køle af.
- Bland æg og sukker i en skål, og pisk det til en lys og luftig æggesnaps.
- Bland de tørre ingredienser, – hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt.Hæld halvdelen i æggesnapsen, og pisk det let sammen.
- Hæld derefter den afkølede smørblanding i, og pisk den let ind i dejen, og til sidst de sidste tørre ingredienser, citron og citronskal.Ved at gøre det ad et par omgange, er det nemmere og hurtigere at piske dejen fri for klumper.
- Beklæd en metalmuffinform med papirmuffinforme, og fordel dejen heri. Den skal være en lille centimeter fra kanten.Jeg anbefaler altid at bruge papirfrome i en metalform, da metalformen holder på siderne, og giver et pænere resultat.
- Bag dine citronmuffins på midterste rille i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 24 minutter.
- Lad dine muffins køle helt af inden de toppes med glasur.
- Pisk flormelis og vand sammen til en blød men stadig fast glasur. Start med 2 spiseskefulde vand, og tilsæt derefter lidt ad gangen til konsisen er tyk og let flydende.
- Drys med krymmel og lad overfladen tørre let, inden de pakkes i en tæt lukket beholder eller pose.Opbevar dem ved stuetemperatur, – der holder de sig lækre saftige i 2-3 dage.
Lækre muffins
Har lige bagt disse i dag, og de smager super godt. Mums tak for en lækker opskrift
Hej Heidi
Hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
De er mega lækre – har du haft held med at fryse dem? 🙂
Hej Ditte
Tusind tak 🙂
Ja de kan sagtens fryses, uden problemer 🙂
Kh Dianna
Hvornår skal mælken i?
Kan ikke finde det i opskriften?
Hej Line
Det står i punkt 1 – mælken skal hældes sammmen med smørret 🙂
Kh Dianna
Hejsa
Hvis jeg nu skal bruge opskriften til mini muffins og ca skal bage 75 stk.. hvor mange gange vil du så gange opskriften?
Hej Liane
Åhhh den er svær at regne ud, for har ikke prøvet selv. Ville nok starte med 2 portioner og se hvor langt du kommer 🙂
Kh Dianna
Så lækre muffins! Men er det meningen at de falder ret meget sammen når de køler af?
Hej Sandra
Så dejligt at høre – tak 🙂
De burde nu ikke falde sammen, så kan det næsten lyde som om de skulle have haft en smule mere? 🙂
Kh Dianna