Opskrift på saftige citronmuffins med glasur.Denne opskrift giver 12-14 muffins.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Cheesecake med citron, Cupcakes, Muffins
Samlet tid 1 timetime
Servings 12personer
Ingredienser
250gsukker
3æg, gerne stuetemperaur
150gsmør
2dlmælk
225ghvedemel
2tskvaniljesukker
1 1/2tskbagepulver
1nipsalt
1citron, fintrevet skal
1/2dlfriskpresset citronsaft
Glasur
200gflormelis
1tskvaniljesukker
3spskvand, ca. - prøv dig frem
Derudover
Muffinforme og gerne en metal muffinform
Krymmel
Sådan gør du
Smelt smørret i en lille gryde, sluk for blusset og hæld mælken i.Sæt til side og lad det køle af.
Bland æg og sukker i en skål, og pisk det til en lys og luftig æggesnaps.
Bland de tørre ingredienser, - hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt.Hæld halvdelen i æggesnapsen, og pisk det let sammen.
Hæld derefter den afkølede smørblanding i, og pisk den let ind i dejen, og til sidst de sidste tørre ingredienser, citron og citronskal.Ved at gøre det ad et par omgange, er det nemmere og hurtigere at piske dejen fri for klumper.
Beklæd en metalmuffinform med papirmuffinforme, og fordel dejen heri. Den skal være en lille centimeter fra kanten.Jeg anbefaler altid at bruge papirfrome i en metalform, da metalformen holder på siderne, og giver et pænere resultat.
Bag dine citronmuffins på midterste rille i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 24 minutter.
Lad dine muffins køle helt af inden de toppes med glasur.
Pisk flormelis og vand sammen til en blød men stadig fast glasur. Start med 2 spiseskefulde vand, og tilsæt derefter lidt ad gangen til konsisen er tyk og let flydende.
Drys med krymmel og lad overfladen tørre let, inden de pakkes i en tæt lukket beholder eller pose.Opbevar dem ved stuetemperatur, - der holder de sig lækre saftige i 2-3 dage.