Opskrift på Cacio e Pepe

Cacio e pepe

Vi har flere gange lavet denne fantastisk lækre og helt simple italienske pastaret, cacio e pepe.
Den er intet mindre end fantastisk, og så kræver den virkelig få ingredienser og er meget nem at lave.
Vi lægger ikke skjul på at vi elsker parmesan, og derfor får vores cacio e pepe også et ordentligt skud, – og man skal seriøst aldrig spare på parmesanen.
I dag var den spot on, derfor vil vi gerne dele vores opskrift med jer.

Cacio e pepe

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 15 min.

Opskrift på den bedste cacio e pepe

Ingredienser

  • 500 g spaghetti eller linguine
  • 4 dl pastavand (VIGTIGT det er kogevand fra pastaen, da det jævner)
  • 4 spsk smør
  • 250 g parmesan, fint revet
  • 1 tsk friskkværnet peber, eller efter smag
  • Frisk timian

Fremgangsmåde

1

Kog pastaen 3 min. mindre end al dente.

2

Hæld vandet fra og gem dette.

3

Varm smørret på en pande (gerne en wok), og tilsæt friskkværnet peber og lad det bruse af.

4

Sæt blusset til middel varme, tilsæt 2 dl pastavand og derefter den kogte pasta og rør godt rundt.

5

Tilsæt derefter revet parmesan og rør grundigt.

6

Tilsæt til sidst de 2 dl pastavand, skru op til lidt over middel varme, og varm igennem til pastaen er cremet og perfekt al dente.

7

Server pastaen med et drys frisk timian.

Opskrift på Cacio e Pepe
Opskrift på Cacio e Pepe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.