Lækker cremet beurre blanc, – skøn til bl.a. fiskeretter og nye dampede asparges.
Denne franske smørsauce er super nem at lave, og så smager den bare helt fantastisk. Først koger du en lage ind af bl.a. hvidvin og eddike, – og derefter handler det bare om at piske det bedste du har lært, når smørret tilsættes i mindre tern, – så kan det altså ikke gå galt.
Jeg krydrer den alt efter hvad jeg skal bruge den til, og lagen koger jeg f.eks. ind med stilke af dild, persille, laurbær eller lignende.
Beurre blanc
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
skalotteløg, finthakket
- 2 dl
hvidvin
- 2 spsk
hvidvinseddike
- 200 g
smør
- 5
peberkorn
-
Evt. stilke fra dild, persille, laurbær eller lignende
Sådan gør du
- Hæld hvidvin, hvidvinseddike, skalotteløg, peberkorn og urter i en gryde og kog op.
- Lad væsken koge ved god varme til den har reduceret til ca. 1/2 dl.
- Sigt væden igennem en finmasket si og hæld den tilbage i gryden.
- Skær det kolde smør i mindre tern.
- Sæt gryden tilbage på blusset og lad væden varme op, - skru ned til svag varme.
- Tilsæt smørret, 1 terning ad gangen, og pisk grundigt med et piskeris til terningen er smeltet, og tilsæt da næste terning, - bliv ved til smørret er brugt. Saucen skal piskes konstant, - på den måde får du en lækker fed og cremet buerre blanch. Saucen må IKKE komme op og koge nu, så vil den skille med det samme. På mit komfur stiller jeg den på 4 ud af 9, - så går det ikke galt.
- Server saucen straks.
Et lille tip, med en masse Smør er der jo mange Sauces som har det med at skille, men et lille trick er at tilsætte en spiskeskefuld Fløde, så binder det meget bedre 🙂 Men ja, klassisk opskrift 🙂
Hej Ole
Tak for din stemme, og for dit fif- – virkelig brugbart, det vil jeg huske fremover:) TAK 🙂
Dbh Dianna