Beurre blanc - Opskrift på beurre blanc, - fransk smørsauce

Beurre blanc

Beurre blanc
Opskrift på nem og cremet beurre blanc
Beurre blanc - Opskrift på beurre blanc, - fransk smørsauce

Lækker cremet beurre blanc, – skøn til bl.a. fiskeretter og nye dampede asparges.
Denne franske smørsauce er super nem at lave, og så smager den bare helt fantastisk. Først koger du en lage ind af bl.a. hvidvin og eddike, – og derefter handler det bare om at piske det bedste du har lært, når smørret tilsættes i mindre tern, – så kan det altså ikke gå galt.
Jeg krydrer den alt efter hvad jeg skal bruge den til, og lagen koger jeg f.eks. ind med stilke af dild, persille, laurbær eller lignende.

Beurre blanc - Opskrift på beurre blanc, - fransk smørsauce

Beurre blanc

Opskrift på nem og cremet beurre blanc
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    skalotteløg, finthakket

  • 2 dl

    hvidvin

  • 2 spsk

    hvidvinseddike

  • 200 g

    smør

  • 5

    peberkorn

  • Evt. stilke fra dild, persille, laurbær eller lignende

Sådan gør du

  • Hæld hvidvin, hvidvinseddike, skalotteløg, peberkorn og urter i en gryde og kog op.
  • Lad væsken koge ved god varme til den har reduceret til ca. 1/2 dl.
  • Sigt væden igennem en finmasket si og hæld den tilbage i gryden.
  • Skær det kolde smør i mindre tern.
  • Sæt gryden tilbage på blusset og lad væden varme op, - skru ned til svag varme.
  • Tilsæt smørret, 1 terning ad gangen, og pisk grundigt med et piskeris til terningen er smeltet, og tilsæt da næste terning, - bliv ved til smørret er brugt. Saucen skal piskes konstant, - på den måde får du en lækker fed og cremet buerre blanch. Saucen må IKKE komme op og koge nu, så vil den skille med det samme. På mit komfur stiller jeg den på 4 ud af 9, - så går det ikke galt.
  • Server saucen straks.
Beurre blanc - Opskrift på beurre blanc, - fransk smørsauce
Beurre blanc – Opskrift på beurre blanc, – fransk smørsauce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*