
Klassisk hønsekødssuppe, – en suppe der for mig emmer af barndomsminder. Fyldt med saftig kylling og frisk snittede suppeurter, – godt, varmt og lækkert.
Denne suppe hører et hvert efterår/vinter til, – og bare duften, uhmmm, så er jeg altså tilbage i hyggetøjet hjemme hos mine forældre.
Man kan med fordel lave dobbelt portion, – suppen smager bare endnu bedre dagen efter. Og vil man ikke koge 2 kyllinger, så kan man på 2. dagen fylde suppen med lidt kød og melboller.

Hønsekødssuppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kyllingen
- 1 hel kylling
- 2 bouillonterninger
- 10 hele peberkorn
-
Blandet reste grønt til at koge med, groft snittet
- Vand
- Salt
Fyld
- 6
store gulerødder
- 2 porrer, bruge de grove toppe til at koge med kyllingen
- 1 knoldselleri
-
Salt og peber
Sådan gør du
Kyllingen
- Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
- Tilsæt lidt blandet grøntsager (porretoppe, gulerod eller lignende), lidt hele peberkorn, bouillonterninger og salt, og bring gryden i kog.
- Lad kyllingen koge ved svag varme, under låg, i ca. 45 minutter – skum af undervejs.
- Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og kødet pilles fra, når den er let afkølet. Kog i mellemtiden bouillonen ind ved høj varme, til den har en god smag og mængden er passende til en portion suppen. Sigt den efterfølgende, og hæld suppen tilbage i gryden.
Fyldet
- Skær kyllingen i mundrette bidder og læg den til side.
- Skræl gulerødder og knoldselleriet, og skær i mindre stykker.
- Rens porrerne, skær den øverste grove del af toppen, og snit resten i ringe.
- Hæld alle grøntsagerne i suppe, og lad dem tilberede ved svag til middel varme, til de er møre, men gerne med et let bid.
- Tilsæt kyllingen og lad den varme igennem, og smag suppen til med salt og peber.
- Server suppen rygende varm, med rigeligt friskkværnet peber på toppen, og evt. med et friskbagt flute ved siden af.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

