
Den lækreste opskrift på pulled chicken, – saftigt og smagfuld og med et hav af anvendelses muligheder.
Pulled chicken er virkelig nemt at lave, – rub kyllingen og sæt det i ovnen i 3 timer. Derefter har du det lækreste møre og saftige kyllinge kød, der kan trækkes fra hinanden med 2 gafler.
Jeg bruger en hjemmelavet rub som giver masser af smag, – men juster alt efter hvad du skal servere det til. Du kan sagtens tilsætte f.eks. timian, oregano eller basilikum – præcis hvad du foretrækker.
Pulled chicken smager fantastisk i en burger, i pitabrød, wraps eller på en pizza. Du kan sagtens fryse det, og efterfølgende varme det op.
Det kan serveres juicy med væden fra fadet, men du kan også smide det på en pande efterfølgende og stege det let sprødt, – præcis hvad du foretrækker.
Vær opmærksom på, at der er stor forskel på kylling. Er det neutral marineret, altså tilsat vand – eller er det uden tilsat vand.
Bruger du kylling uden tilsat vand, vil jeg anbefale at tilsætte lidt bouillon til fadet – start med 1 – 1 1/2 deciliter, alt efter fadets størrelse. Hold øje undervejs, og tilsæt evt. mere. Husk folien over fadet, så kyllinge damper sig mør og lækker.

Pulled chicken
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pulled chicken
- 1,2 kg kyllingebryst
- Olivenolie
Pulled chicken rub
- 2 spsk sød paprika
- 2 spsk rørsukker eller brun farin
- 1 spsk groft salt
- 1/2 spsk spidskommen
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk mild chili
- 1/2 tsk cayennepeber
- 1/2 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
Pulled chicken
- Bland ingredienserne til rubben godt sammen.
- Gnid kyllingebrysterne godt ind i rubben. Du kan med fordel hælde krydderiblandingen ud på en tallerken og vende kyllingebrysterne heri.
- Smør et ovnfast fad med en sjat olivenolie og læg kyllingebrysterne heri. Dæk fadet til med staniol.*Har du tid til det, må kyllingebrysterne gerne stå med rubben et par timer, – men det er ikke et must.
- Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn, 130 grader almindelig ovn, og lad det stå i 3 timer.HUSK at lade stanniolen blive på fadet, – det gør at kyllingen nærmest "damper" sig mør, og bliver rigtig lækker saftig.
- Efter 3 timer er kyllingen smør mør og saftig, – og lige til at trække fra hinanden med 2 gafler.*Hæld halvdelen af væden fra fadet over i en beholder, – noget kylling afgiver mere væde end andet. Du kan efterfølgende tilsætte denne mængde væde til kødet som du foretrækker, – det giver også kødet mere smag. Jeg synes det er mega lækkert når det er rigtig juice, så jeg bruger det meste af væden fra kødet.
- Server i pita, wraps, burger eller lignende.

Lææækker opskrift ❤️ Jeg serverede den med dine skønne fladbrød ❤️
Hejsa
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Jeg puttet den marinerede kylling i en stor stegepose, binder en knude og i et ildfast og så ind i ovnen.
Hej Sannie
Ej hvor lækkert, og god ide 🙂
Kh Dianna
Kunne må få opskriften på den lækre salat der er på billedet ?
Hej Henriette
Det kan du tro, – det er min Cole slaw opskrift, her lavet med både rød og grøn spidskål 🙂
https://gourministeriet.dk/coleslaw/
Kh Dianna
Det ser så lækkert ud.
Du skriver at fadet med kylling skal dækkes til med folie – er det så længe den trækker? Eller skal den også være tildækket når den kommer i ovnen?
Hej Mickey
Tusind tak 🙂
Fadet skal være dækket med folie når det tilbereder i ovnen 🙂
Dbh Dianna
Helt fantastisk lækkert! Falder bare fra hinanden og har en lækker krydret smag. Dette bliver min nye “go-to”, når jeg skal lave pulled chicken til vores salater her hjemme!
Hej Sara
Det er jeg bare så glad for at høre, tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Fuldstændig vanvittig ringe opskrift. Kyllingen bliver knas tør ved 130 grader på almindelig ovn. Sikke en idiot der har lavet den opskrift og ødelægger en kylling på den måde
Og sikke da en “anonym” idiot der skriver sådan en kommentar!
Ærgerligt opskriften ikke falder i din smag, – men derfor kan man da godt tale ordentlig.
Rigtig god aften.
Mvh Dianna
Jeg har fuld din opskrift et par gange og det bliver bare super godt, til tider også lidt tørt, men det er jo også en tør rub (og jeg bruger kylling uden tilsat vand). Nu har jeg så lige opdaget at der også står olivenolie, hvilket jeg ikke har lagt mærke til tidligere måske derfor den bliver lidt tør
Men hvornår bruger du olien? I rubben eller under/over kyllingerne?
Hej Freja
Dejligt det smager dig 🙂
Olien burger jeg egentlig bare til fadet de tilberedes i 🙂 -Husker du mon at lade folien blive over fadet under tilberedning, så det “damper”? 🙂
Men ja, der er naturligvis også stor forskel på kylling, – tilsæt evt. lidt vand i bunden hvis du synes der er behov for det en anden gang 🙂
Kh Dianna
Den største idiot er sikkert den der tror at alm ovn er varmluft og derfor har både oversteget og udtørret sin kylling.
Det kunne også være ja 😉
Eller som helt sikkert har glemt folien over fadet under tilberedning, så retten ikke damper og holder på saften 🙂
Min yndlings opskrift. Bruger den til madpakker med din lækre salat. Tak for lækre opskrifter ❤️
Hej Mette
Åhhh hvor gør det mig bare glad at høre, tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Det lyder rigtig lækkert. Hvis jeg tilbereder en hel kylling, hvor længe vil du så anbefale den skulle steges?
Tak for alle dine gode opskrifter.
Hej Danielle
Tusind tak 🙂
Uhhhh, det har jeg faktisk ikke prøvet, – så vil være ked af at gætte for meget.
Men tænker umiddelbart lidt samme metode og grader, – måske en smule længere.
Hæld gerne en smule vand i bunden af fadet som kyllingen lægges i, – bare 1 dl og så hold øje undervejs 🙂
Kh Dianna
Mega lækkert, det til min datters fødselsdag for 25 mennesker, lavede det om formiddagen og varmede kødet hurtigt på grillen om aftenen sammen med det ekstra væske. Alle var helt vilde og ville have opskriften.
Hej Stine
Åhhh hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Det er sgu lækkert
Hej Jonas
Ej hvor godt at høre, tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Hej. Ofte når vi køber kyllingebryst er der tilsat vand. Kan man bruge disse eller anbefales kyllingebryst uden tilsat vand
Hej Charlotte
Jeg bruger selv oftest dem fra supermarkedet, også med tilsat vand, og det fungerer upåklageligt.
Så det kan du sagtens gøre 🙂
Kh Dianna
Tak for en super nem og lige-at-gå-til opskrift! Forsøgte med 2 bryster til bare os to herhjemme og resultatet sad lige i skabet, som man siger.
Hej Rikke
ihhh hvor er det godt at høre – tusind tak for din skønne feedback 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker det må jeg snart lave igen
Hej Signe
Eh hvor dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Virkelig en lækker opskrift, hvad vil du anbefale tilberedelsestiden vil være, hvis man laver den i airfryer? Samt den kan vel ikke tåle, at man tildækker kyllingen i staniol?
Hej Dorthe
Tusind tak 🙂
Uhh det har jeg ikke prøvet, så der må jeg være dig svar skyldig.
Vil springe ud i det i det nye år, og så kommer opskriften på bloggen 🙂
Kh Dianna
Kan man lave det i airfryer? Hvis ja, vil du så fortælle fremgangsmåden?
Hej Malene
Jeg har desværre ikke prøvet det af endnu, men det vil jeg klart gøre 🙂
Kh Dianna
Lyder megalækkert og nem mad til alt muligt på frys.
Skal da helt sikkert prøves i min slowcooker.
Hej Gitte
Ej hvor dejligt at høre – og god ide med slowcooker 🙂
Kh Dianna
Kan man lave det i airfryer?
Hej Catarina
Har ikke prøvet det selv – men en følger har skrevet til mig at hun lavede det i AF på følgende måde:
140 grader i 2 timer – folie over og tjek at kyllingen er 75 grader 🙂
Kh Dianna
Hej.Hvor ser det bare lækkert ud Det skal vi ihvertfald prøve men jeg tænkte på om du havde lavet det i airfryer så man vidste lidt om tid og grader
Hej Annemette
Det har jeg desværre ikke – men har en sød følger der skrev at hun har prøvet det i Airfryer 🙂
140 grader i 2 timer – med folie over, til kyllingen var 75 grader indeni 🙂
Håber det bliver godt:)
Kh Dianna
Jeg brugte opskriften i weekenden, og kyllingen blev simpelthen så tør. Der var ingen væske eller saft i fadet efter de tre timer, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvor jeg er gået forkert 🙂 Har du et bud?
Smagen fejlede dog ingenting! 😀
Hejsa
Mit bedste bud er hvis du har tilberedt kyllingen i fadet og glemt folien på toppen – så vil den blive tør.
Folien gør at kyllingen damper, og afgiver en masse væde som drypper ned i fadet:)
Kh Dianna
Hvilken folie bruges der? Er det staniolpapir eller hvilken folie kan holde til de temperaturer?
Hej Søren
Jeg bruger helt almindelig folie 🙂
Dbh Dianna
Fantastisk opskrift, så mørt og saftigt.
Kan man lave dette i en stegepose?
Hej Lena
Det tror jeg bestemt – men har desværre ikke selv prøvet 🙂
Kh Dianna
Først vil jeg sige tusind tak for denne her helt igennem fantastiske opskrift! Jeg har eksperimenteret lidt med den og har fundet den helt perfekte metode som jeg lige ville dele 🙂 Jeg bruger 1,5 kg fersk kylling uden tilsat vand, jeg bruger dobbelt af alle krydderier undtagen brun farin, personligt kan jeg godt lide lidt mere smag, når den er rubbet ind i kyllingen hvilket jeg gør i en stor skål, så ligger jeg kyllingebrysterne i et ildfast fad med en lille smule olivenolie, jeg bruger spray så egentlig bare så det lige dækker bunden, kommer vand i så det dækker bunden da der også kommer væde fra kyllingen, men så bliver den helt 100% ikke tør. Det ildfaste fad bliver dækket med 3 lag stanniol på tværs og på langs så intet slipper ud, jeg giver det 1,5 time på 130 grader, herefter skruer jeg ned til 50 grader, den sidste 1,5 time, så bliver de perfekte! Når kyllinge brysterne er færdige kommer jeg dem i en stor skål og de er lige til at trække fra hinanden med 2 gafler, jeg tilføjer så ca halvdelen af væden fra fadet, og det gør lige det sidste så det bliver helt perfekt lækkert og juice, det smager bare sindsygt godt selv efter at have været frossen og opvarmet i mikrobølgeovn 🙂 Mvh Luise
Hej Luise
Tusind tak for din dejlige besked, hvor er det godt at høre 🙂
Og fedt med fiffet – det er hermed givet videre.
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge staniol ?
Hej Helle
Det er faktisk staniol jeg mener 🙂
Kh Dianna
1000 tak for en fantastisk opskrift.
Jeg lavede kyllingen i støbejernsgryden med låg og det fungerede helt perfekt.
Hilsen S
Hej S
Hvor er det helt fantastisk at høre – tusind tak:)
Kh Dianna
Kære Diana
Jeg har haft ovnen på varmluft (havde ikke læst det var alm. ovn ) og gået og glædet mig over duften i tre timer. Nu er kyllingebrysterne revet og jeg erfarer den er meget tør. Har du et fif til en ekstra marinade eller dressing jeg kan redde det med?
Al input vil være værdsat
Dbh Marina
Hej Marina
Åhhh hvor ærgerligt altså. Ser desværre først din besked nu, men en anden gang kan du prøve at hælde lidt bouillon ved, de kan gøre kyllingen lidt saftigere hvis skaden er sket:)
Kh Dianna