Studenterbrøds cheesecake - Opskrift på cheesecake a la studenterbrød

Studenterbrøds cheesecake

Studenterbrøds cheesecake - Romkugle cheesecake
Opskrift på cheesecake a la studenterbrød, - kiksebund, romkugle masse og hindbær ostecreme.
Studenterbrøds cheesecake - Opskrift på cheesecake a la studenterbrød

Romkugle cheesecake a la studenterbrød. Lækker cremet hindbær ostecreme på en tynd kiksebund og et godt lag romkuglemasse, – denne her, det er altså en sikker vinder hos alle studenterbrøds elskerne.
Den smager afsindig godt, og et perfekt bud på en skøn dessert til de kommende studenter, – og alle og andre for den sags skyld.
Den er nem og relativ hurtig at lave, – og kan med fordel laves dagen i forvejen og blot pyntes på dagen.
Jeg har valgt at holde toppingen enkel, ligesom på et klassisk studenterbrød, – men top den med friske hindbær, frysetørrede hindbær eller hvad du ønsker.

Studenterbrøds cheesecake - Opskrift på cheesecake a la studenterbrød

Studenterbrøds cheesecake – Romkugle cheesecake

Opskrift på cheesecake a la studenterbrød, – kiksebund, romkugle masse og hindbær ostecreme.
4.86 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 6 timer
Antal: 10 personer

Ingredienser

Kiksebund

  • 100 g digestive kiks
  • 30 g mandler
  • 60 g smør
  • 1/2 tsk vaniljesukker

Romkuglemasse

  • 500 g kagerester
  • 50 g chokolade 50-60% – smeltet
  • 1 1/2-2 spsk romessens
  • 1 1/2-2 spsk kakaopulver
  • 1/2 dl marmelade – Jeg bruger gerne 1/2 dl af hindbærrene der sigtes fra siruppen
  • 1 tsk vaniljesukker

Hindbærsirup til ostecremen*

  • 200 g hindbær
  • 150 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 spsk citronsaft

Ostecreme

  • 200 g flødeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 75 g hvid chokolade
  • 75 g flormelis
  • 4 blade husblas
  • 1 dl hindbærsirup*

Derudover

  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast
  • Krymmel

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og mandler til en fin mel, og rør det sammen med den smeltede smør og vaniljesukker.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.

Romkuglemasse

  • Smuldr kageresterne i en skål. Hvis der er mange store stykker og nødder i kageresterne, foretrækker jeg at blende dem først.
  • Hæld dem i en røreskål og tilsæt smeltet chokolade, kakaopulver, marmelade og vanilje. Rør dejen med dejkroge til det hele er blandet godt sammen.
  • Tilsæt derefter romessens og smag løbende til, – er du vild med rom smag tilsætter du blot 2 spsk og rører det ind i dejen.
  • Del massen i klumper og mas den godt ned over kiksebunden, til du har et jævnt lag over hele bunden. Det er vigtigt det er mast godt sammen for et flot snit på kagen.
  • Sæt kagen tilbage på køl mens ostecremen laves.

Hindbærsirup til ostecremen*

  • Hæld alle ingredienserne i en gryde, inkl. den tomme vaniljestang og kog op.
  • Lad hindbærsiruppen koge ved middelvarme i ca. 10-15 min., til den er kogt godt ind og let tyknet.
  • Sigt massen gennem en finmasket si, – du skal have ca. 1 dl sirup. Spæd evt. op med en smule vand hvis der er behov for det.
  • Hæld sirup tilbage i en lille kasserolle, – denne skal bruges til at røre husblassen ud i (se næste step "Ostecreme").

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
  • Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle af, – dog uden den sætter sig.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at piske den for meget.
  • Rør flødeosten sammen med flormelis, flødeskum og den afkølede chokolade.
  • Varm hindbærsiruppen i kasserollen, sluk for blusset og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her, – et ad gangen.
  • Vend et par store skefulde ostecreme i hindbærsiruppen, så siruppen bliver yderligere afkølet.
  • Vend husblas/hindbærsiruppen i ostemassen, lidt af gangen og rør det godt sammen. Sørg for ikke at slå for meget luft ud af cremen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af massen.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3-4 timer, – gerne natten over.
  • Pynt kagen med forskellig krymmel.
Studenterbrøds cheesecake - Opskrift på cheesecake a la studenterbrød
Studenterbrøds cheesecake – Opskrift på cheesecake a la studenterbrød
Studenterbrøds cheesecake - Opskrift på cheesecake a la studenterbrød
Studenterbrøds cheesecake – Opskrift på cheesecake a la studenterbrød
Studenterbrøds cheesecake - Opskrift på cheesecake a la studenterbrød
Studenterbrøds cheesecake – Opskrift på cheesecake a la studenterbrød
Studenterbrøds cheesecake - Opskrift på cheesecake a la studenterbrød
Studenterbrøds cheesecake – Opskrift på cheesecake a la studenterbrød
Studenterbrøds cheesecake - Opskrift på cheesecake a la studenterbrød
Studenterbrøds cheesecake – Opskrift på cheesecake a la studenterbrød

Kommentarer

  1. Rikke Gaedt Lange

    Wauw en genial opskrift Jeg er VILD MED ROMKUGLER så den kage må prøves så snart vi har en lejlighed til det

    • Hej Rikke

      Åhhh hvor er det sødt af dig at skrive:)
      Jeg er selv sååå møg glad for resultatet altså, den blev lige som jeg havde håbet på, – og mere til.
      Så du kan godt glæde dig til du skal prøve opskriften 🙂

      Tak for din besked og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  2. Tak for super gode opskrifter og fantastisk inspiration jeg er faktisk blevet mere vild med at afprøve nye opskrifter – ja i det hele taget at lave mad. Jeg ville elske at lave denne kage, men vi har sjældent kage i huset, da min kæreste ELSKER kage og ikke kan lade det være. Hvad skal jeg så bruge som “ kagerester”?
    Kh en stor fan♥️

    • Hej Mette

      Tusind tak for din helt igennem vidunderlige besked, – Åhh hvor det varmer at høre, TAK:)

      Haha ja jeg bager jo en del, så der er altid kagerester 😉
      Men har du ingen rester kan du faktisk bruge nærmest hvad som helst, – gerne noget a la citronmåne, chokolademuffins eller lignende. Noget der ikke er for tørt;-) Smagene skal du som sådan ikke tænke på, – da du både tilsætter marmelade, chokolade, kakao og romessens skal du nok får det til at smage af romkuglemasse:)
      Lad mig endelig høre hvis du har flere spørgsmål:)

      Endnu engang tak og rigtig dejlig aften:)

      Kh Dianna

  3. Marie-Louise P. Larsen

    Hej. Hvor lang tid en forevejen kan den laves? Tænker at den skulle stå i køleskabet indtil brug.

    • Hej Marie-Louise
      Altså jeg laver altid min cheesecake dagen før den skal serveres, – så er der kun pyntearbejdet den dag den skal på bordet.
      Lad den altid stå i formen til den dag den skal serveres, og pynt den lige inden eller en times tid før, og så tilbage på køl 🙂
      Hvis mejeriprodukterne er helt friske kan du sagtens lave den et par dage i forvejen, – den tager den på inden måde skade af 🙂

      Rigtig god fornøjelse 🙂

      Kh Dianna

      • Marie-Louise P. Larsen

        Super, så vil jeg lave den idag, så den er klar til søndag. Den vil blive stående på køl, og i kagering

        • Hvor lyder det dejligt, – håber den vil skabe stor begejstring 🙂

          Rigtig dejlig weekend:)

          De bedste hilsner
          Dianna

  4. Lisbeth

    Nu har jeg læst opskriften igennem 5 gange tror jeg. Når du koger siruppen, skriver du at den “tomme vanilje stang” skal i… Hvor skal resten i?? Det kan jeg simpelthen ikke finde. Har jeg stirret mig blind?

    Mvh Lisbeth

    • Hej Lisbeth

      Åh for søren, måske det er formuleret lidt dumt?!
      I punkt 1 skriver jeg alle ingredienser inkl. den tomme vaniljestang, – så der skal vaniljekornene også tilsættes:)
      Det smager simpelthen så dejligt, – så håber du vil prøve opskriften 🙂

      Rigtig god weekend:)

      Kh Dianna

  5. Lisbeth

    Tak for hurtigt svar, jeg har lært af skade, så læser altid grundigt igennem. Jeg skulle bare være sikker jeg skal lave den til studentergilde i næste uge. Tænker at vil lave bundene i god tid inklusiv romkugle massen. Kan de mon ikke fryses, så de er klar til dagen der skal laves ostecreme?

    • Hej igen Lisbeth

      Umiddelbart tænker jeg godt romkuglemassen kan fryses, – jeg laver den jo gerne af kagerester der har været frosne, og det fungerer jo perfekt 🙂 Men har ikke prøvet, så vil ikke læggehovedet på bloggen;o)
      Kiksebundene kan du sagtens lave et par dage i forvejen og have stående på køl, ingen problemer:)
      Husk også at kagen meget gerne må sætte sig natten over, så lav endelig kagen “færdig” dagen inden den skal serveres og pynt på selve dagen.

      Rigtig dejlig weekend:)

      Kh Dianna

  6. Hvor ser den bare lækker ud! Jeg har planer om at bage den til nogle gæster i næste weekend. Kan du huske hvilke størrelse springform du har brugt?

    • Hej Pernille

      Hvor lyder det bare dejlige:) Den smager utrolig godt altså, – så den kan I godt glæde jer til:)

      Ja det kan du tro, – den skal være ca. 18-20 cm i diameter, – så får den samme højde som denne kage:) Er den større vil kiksebunden (og de andre lag) naturligt bliv tyndere:) Har en følger der lavede den i Ø24, der er der feks. ikke nok kiksemasse til at fylde bunden ud, – så har du en ide om størrelsen:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*