Studenterbrøds mousse kage med hindbærmousse, et indlæg af romkuglekage og sprød kiksebund.
En skøn sammensætning, og en sikker favorit hos alle der elsker studenterbrød.
Kagen er “lille søster” til min Studenterbrøds cheesecake – klik her for opskriften, og er lavet til alle dem der ikke bryder sig om cheesecake, eller blot foretrækker en moussekage.
Den smager helt fantastisk og er super nem at gå til.
En perfekt moussekage året rundt, en perfekt studenterkage eller blot til dem der er vilde med studenterbrød.
Skal du lave studenter kage i år, – så prøv opskriften nedenfor.
Studenterbrøds moussekage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 100 g digestive kiks
- 30 g mandler
- 60 g smør
- 1/2 tsk vaniljesukker
Romkuglemasse
- 500 g kagerester
- 50 g chokolade 50-60% – smeltet
- 1 1/2-2 spsk romessens
- 1 1/2-2 spsk kakaopulver
- 1/2 dl marmelade Jeg bruger gerne 1/2 dl af hindbærrene der sigtes fra siruppen
Hindbærsirup til moussen*
- 250 g hindbær, frost eller friske
- 160 g sukker
- 1/2 vaniljestang, kornene heraf
- 2 spsk citronsaft
Hindbærmousse
- 2 1/2 dl piskefløde
- 200 g græsk yoghurt
- 4 blade husblas
- 1 1/2 dl hindbærsirup*
Derudover
- Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
- Kageplast
- Krymmel
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde.
- Blend kiks og mandler til en fin mel, og rør det sammen med den smeltede smør og vaniljesukker.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.
Romkuglemasse
- Smuldr kageresterne i en skål. Hvis der er store stykker og nødder i kageresterne, foretrækker jeg at blende dem først.
- Hæld dem i en røreskål og tilsæt smeltet chokolade, kakaopulver, marmelade og vanilje. Rør dejen med dejkroge til det hele er blandet godt sammen.
- Tilsæt romessens lidt ad gangen, og smag løbende til. Er du som jeg, vild med rom smagen, tilsætter du blot 2 spsk og rører det ind i kagemassen.
- Del massen i klumper og mas den godt ned over kiksebunden, til du har et jævnt lag over hele bunden. Det er vigtigt det er mast godt sammen for et flot snit på kagen.
- Sæt kagen tilbage på køl mens hindbærmoussen laves.
Hindbærsirup til moussen*
- Hæld alle ingredienserne i en gryde, inkl. den tomme vaniljestang og kog op.
- Lad hindbærsiruppen koge ved middelvarme i ca. 10-15 min., til den er let tyknet.
- Sigt massen gennem en finmasket si, – du skal have ca. 1 1/2 dl sirup. Spæd evt. op med en smule vand hvis der er behov for det.
- Hæld sirup tilbage i en lille kasserolle, – denne skal bruges til at røre husblassen ud i (se næste step "Hindbærmousse").
Hindbærmousse
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Vrid husblas bladene fri for vand, og rør dem ud i den varme hindbærsirup (sluk for blusset), et ad gangen. Lad siruppen køle af til den er ca. 30 grader.
- Piske imens fløden til en blød flødeskum.
- Rør yoghurt og hindbærsirup sammen i en skål, til en ensartet masse. Tilsæt siruppen lidt ad gangen, så er det nemmere at røre sammen.
- Vend flødeskummen i ovenstående masse ad et par omgange, – sørg for ikke at slå for meget luft ud af moussen.
- Hæld moussen over kiksebunden og bank forsigtigt kagen i bordet et par gange for at slå luftboblerne til overfladen. Stil på køl i min. 3 timer eller til den har sat sig, – gerne natten over.
- Befri forsigtigt studenterbrøds moussekagen for kageplastet, og stil den på et serveringsfad.
- Pynt kagen med blandet krymmel og server.
Kan man lave moussen blå, så den kan bruges til studenterfest? Hvordan virker blå farve i hindbær mousse?
Hej Nina
Jeg tror desværre den bliver mere lille end blå, – da lyserød og blå vil blive lilla ved blanding.
Så skal du toppe den med en almindelig vaniljeostecreme og farve den blå 🙂
Kh Dianna
Kan man lave den to dage i forvejen?
Hej Line
Det kan du sagtens gøre 🙂
Jeg vil anbefale dig at lade den stå i kageringen indtil dagen hvor den skal serveres, – så du ikke risikerer at støde kanterne:)
Rigtig god fornøjelse 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna.
Kan kagen laves på forhånd og fryses ned?
Med venlig hilsen
Diana
Hej Diana
Det kan du sagtens gøre ja, – men du kan også lave den et par dage i forvejen og blot lade den står på køl i formen 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna.
Jeg har noget Monin hindbærsirup, som jeg gerne vil bruge, i stedet for selv at lave det denne gang. Hvor meget vil du skyde på at jeg skal bruge?
Vh. Pia
Hej Pia
Uhhh den kender jeg ikke, så ved ikke hvor kraftig eller sød den er i smagen.
Jeg vil nok starte med at bruge måske kun halvdelen af flormelissen, så kagen ikke bliver for sød. Og så hellere tilsætte mere når du har tilsat den mængde sirup som kagen skal have:)
Mht. siruppen, – hæld det i et deciliter mål så du har styr på hvor meget du bruger:) Blot så du ved om der skal ekstra husblas i, hvis du bruger mere sirup end beskrevet i opskriften:)
Kh Dianna