Stjernebrød med marcipan - Opskrift på julestjerne med marcipanremonce

Stjernebrød med marcipan – Julestjerne med marcipanremonce

Stjernebrød med marcipan - Opskrift på julestjerne med marcipanremonce
Stjernebrød med marcipan - Julestjerne med marcipanremonce
Opskrift på stjernebrød med marcipanremonce.
4.86 fra 14 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Smukt og lækkert stjernebrød med marcipanremonce, – snasket, saftigt og lækkert. 
Brødet er blødt og lækkert, og fyldt med den skønneste marcipanremonce.
Det smager afsindig godt, og så er det virkelig nemt at bage (se video under opskriften hvor jeg viser mit stjernebrød med kanel – klik her for opskriften). Dejen er super lækker at arbejde med, – og brødet smager af jule og dejlige hyggestunder. Men det kan altså også serveres på andre tider af året.
Opbevar dit stjernebrød ved stuetemperatur i en lufttæt pose, eller på et spækbræt dækket med film.

Stjernebrød med marcipan - Opskrift på julestjerne med marcipanremonce

Stjernebrød med marcipan – Julestjerne med marcipanremonce

Opskrift på stjernebrød med marcipanremonce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.86 fra 14 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: Jule opskrifter, Julebag
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal8 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Stjernebrød – dej

  • 2 dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 75 g smør, stuetemperatur

Marcipanremonce

  • 150 g marcipan, revet
  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 100 g sukker
  • 50 g mandler, finthakket

Topping

  • 1 Sammenpisket æg, til pensling
  • Hakkede mandler
  • Perlesukker

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt æg og sukker.
  • Bland hvedemel, kardemomme og salt, og tilsæt lidt ad gange, til alt melet er brugt og rørt ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i små tern, og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne. Det tager ca. 5-8 minutter ved god høj hastighed.
    Smør hænderne med lidt olie eller fugt dem med lidt vand, form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.
  • Bland imens ingredienserne til remoncen og sæt den til side på køkkenbordet.
  • Del dejen i 4 lige store stykker, og form disse til boller. Mas hver bolle let flad, og rul dem ud på et let meldrysset bord til cirkler med en diameter på ca. 30 cm.
  • Smør 3 af fladerne med marcipanremonce.
    Er remoncen svær at smøre ud, kan du med fordel varme en ske op i lidt kogende vand, og smøre remoncen ud med bagsiden af skeen.
  • Læg de 3 smurte cirkler ovenpå hinanden på et stykke bagepapir, med remonce siden opad, og slut af med den cirkel uden marcipanremonce.
  • Læg en talleken ovenpå, på ca. 27-28 cm I diameter, og skær overskydende dej af, så du får en flot rund cirkel.
    Den overskydende dej kan du lave til 2-3 snurrer.
  • Sæt et glas på cirka 6-7 centimeter i midten af cirklen, og snit nu dejen i 16 lige store strimler – ud fra glasset.
    Det gøres nemmest ved først at dele dejen i 4 lige store stykker, der hver deles i 2 og disse deles derefter i endnu 2 stykker. Fjern derefter glasset.
  • Løft nu 2 "strimler", én i hver hånd, og sno dem 3 gange rundt – væk fra hinanden. Tryk enderne godt sammen på den høje led, så de slutter tæt i spidsen. Fortsæt til du er nået hele vejen rundt, og brødet ligner en stjerne.
    Se evt. videoen over opskriften.
  • Lad stjernebrødet efterhæve i ca. 30 minutter under et fugtigt klæde.
  • Pensl stjernebrødet med sammenpisket æg, drys med hakkede mandler og perlesukker, og bag det i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 15-18 minutter.
  • Lad den køle let af inden servering eller server den kold.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Kommentarer

  1. Charlotte

    Kan den mon koldhæves? Og i så fald for eller efter man lægger den sammen?

    • Hej Charlotte

      Det kan du sagtens – brug da kun 12 gram gær cirka. Lad gerne dejen hæve 1/2 time på køkkenbordet inden den komme spå køl, og tag dejen ud af køleskabet i god tid, inden stjernen rulles ud:)

      Kh Dianna

  2. Anonym

    5 stars
    Dejlig opskrift. Nu en del af juleserveringen ….

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)