
Stir-fry med hakket kylling, teriyaki og grøntsager.
Denne stir-fry er et perfekt bud på nem, sund og smagfuld hverdagsmad – fyldt med protein, masser af grøntsager og et lækkert asiatisk twist.
Den laves med hakket kylling, som brunes godt af på en pande, inden der tilsættes løg, hvidløg, frisk og ingefær – og minimum 500 gram sprøde grøntsager. Du kan bruge lige præcis det du har i køleskabet – fra broccoli og peberfrugt til gulerødder og sukkerærter. Steg det hele med i kun 3-4 minutter på panden, så grøntsagerne bevarer deres bid og farve.
Til sidst vendes det hele sammen med en smagfuld stir fry sauce med blandt andet teriyaki, der samler retten og giver den masser af umami og dybde. Det er en ret, der mætter godt, er lynhurtig at lave – og som kan varieres i det uendelige.
Server med dampende ris, nudler eller prøv et sundere alternativ som squash spaghetti eller blomkålsris.

Stir fry med hakket kylling og teriyaki
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g hakket kylling
- 1 rødløg, skåret i strimler
- 3 fed hvidløg, hakket
- 2 spsk ingefær, finthakket eller revet
- 500 g blandende grøntsager, snittet
- f.eks. peberfrugt, broccoli, sugarsnaps og squash
- 1 dl teriyai
- 1/2 dl soya
- 2 tsk sesamolie
- 1 tsk maizena
- Evt. friske basilikumblade
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
Til servering
- Ris eller nudler
- eller ekstra grøntsager
Sådan gør du
- Snit alle grøntsagerne i mundrette bidder. De skal lynsteges, så bruges hårde grøntsager som f.eks. gulerødder, skal disse snittes i fine stave eller tynde skiver.
- Bland ingredienserne til stir fry saucen – teriyaki, soya, sesame olie og maizena og rør det godt sammen. Sørg for at alle klumper fra maizenaen er rørt ud.
- Varm en pande op med en sjat olie, og brun kyllingen godt af. Krydr med friskkværnet peber.
- Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og dine grøntsager, og stegt det godt og hurtig af, ved høj varme, i ca. 2-3 minutter. De skal forblive lækre sprøde.
- Hæld stir fry saucen over, og vend det godt sammen med kød og grøntsager. Tilsæt evt. en håndfuld friske basilikum blade, og smag til med salt (eller soya) og friskkværnet peber.
- Server med ris, nudler eller f.eks. squashspaghetti.

SÅ lækkert og nemt! Jeg tilføjede lige et drys chiliflager for at fremhæve smagen hvis man er til den også lige får lidt bid.