Stir fry med hakket kylling og teriyaki – Nem og sund hverdagsmad

Stir fry med hakket kylling og teriyaki

Stir fry med hakket kylling og teriyaki
Opskrift på smagfuld og grøntsagsrig stir fry med hakket kylling og teriyaki.
Stir fry med hakket kylling og teriyaki – Nem og sund hverdagsmad

Stir-fry med hakket kylling, teriyaki og grøntsager.

Denne stir-fry er et perfekt bud på nem, sund og smagfuld hverdagsmad – fyldt med protein, masser af grøntsager og et lækkert asiatisk twist.
Den laves med hakket kylling, som brunes godt af på en pande, inden der tilsættes løg, hvidløg, frisk og ingefær – og minimum 500 gram sprøde grøntsager. Du kan bruge lige præcis det du har i køleskabet – fra broccoli og peberfrugt til gulerødder og sukkerærter. Steg det hele med i kun 3-4 minutter på panden, så grøntsagerne bevarer deres bid og farve.

Til sidst vendes det hele sammen med en smagfuld stir fry sauce med blandt andet teriyaki, der samler retten og giver den masser af umami og dybde. Det er en ret, der mætter godt, er lynhurtig at lave – og som kan varieres i det uendelige.
Server med dampende ris, nudler eller prøv et sundere alternativ som squash spaghetti eller blomkålsris.

Stir fry med hakket kylling og teriyaki – Nem og sund hverdagsmad

Stir fry med hakket kylling og teriyaki

Opskrift på smagfuld og grøntsagsrig stir fry med hakket kylling og teriyaki.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Asien, Thai
Nøgleord: Hurtig aftensmad, Stir fry, Sund afftensmad
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g hakket kylling
  • 1 rødløg, skåret i strimler
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk ingefær, finthakket eller revet
  • 500 g blandende grøntsager, snittet
  • f.eks. peberfrugt, broccoli, sugarsnaps og squash
  • 1 dl teriyai
  • 1/2 dl soya
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 tsk maizena
  • Evt. friske basilikumblade
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering

  • Ris eller nudler
  • eller ekstra grøntsager

Sådan gør du

  • Snit alle grøntsagerne i mundrette bidder. De skal lynsteges, så bruges hårde grøntsager som f.eks. gulerødder, skal disse snittes i fine stave eller tynde skiver.
  • Bland ingredienserne til stir fry saucen – teriyaki, soya, sesame olie og maizena og rør det godt sammen. Sørg for at alle klumper fra maizenaen er rørt ud.
  • Varm en pande op med en sjat olie, og brun kyllingen godt af. Krydr med friskkværnet peber.
  • Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og dine grøntsager, og stegt det godt og hurtig af, ved høj varme, i ca. 2-3 minutter. De skal forblive lækre sprøde.
  • Hæld stir fry saucen over, og vend det godt sammen med kød og grøntsager. Tilsæt evt. en håndfuld friske basilikum blade, og smag til med salt (eller soya) og friskkværnet peber.
  • Server med ris, nudler eller f.eks. squashspaghetti.
Stir fry med hakket kylling og teriyaki – Nem og sund hverdagsmad
Stir fry med hakket kylling og teriyaki – Nem og sund hverdagsmad

Linkede opskrifter

  1. SÅ lækkert og nemt! Jeg tilføjede lige et drys chiliflager for at fremhæve smagen hvis man er til den også lige får lidt bid.

Skriv et svar til Annie Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)