Nem og lækker speltotto, fyldig og cremet og med den skønneste smag.
Denne speltotto er lavet med portobelle svampe, tern af hokkaido græskar, frisk timian og en god håndfuld parmesan.
Den laves på akkurat sammen måde som en klassisk risotto, – men perlespelten har en dybere farve, en mere fast konsistens og bare en vidunderlig smag.
Speltotto med græskar, svampe og hasselnød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g perlespelt
- 1/2 hokkaido græskar – ca. 600 g renset
- 250 g svampe, – gerne portobello
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 3 spsk frisk timian, kun bladene – eller 1 1/2-2 tsk tørret timian
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 150 g parmesan, fintrevet
- 9 dl bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
- 4 dl tør hvidvin
- 1/2 dl olivenolie
- Salt og peber
- Frisk timian og hasselnødder til toppen, – revet eller finthakket
Sådan gør du
- Rens svampene og skær dem i mindre tern.
- Skræl græskarret og fjern kerner og tråde. Skær ud i små tern på ca. 0,5×0,5 cm. Nogle vil "koge ud" i risottoen og andre vil beholde form, – det giver en dejlig cremet risotto med en god fylde.
- Varm olien op i en gryde ved middel varme, og steg svampene af i 4 minutter, og tilsæt derefter tern af græskar, og steg videre i 5-8 min. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt løg og hvidløg sammen med timian og lad det stege med til løgene er klare.
- Hæld perlespelt over sammen med hvidvinen, og lad den reducere til det halve.
- Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og kog speltottoen ved svag/middel varme til perlespelten er tilberedt, ca. 25 min., – tilføj bouillon løbende.
- Rør til sidst parmesan i sammen med finthakket persille, og smagt til med salt og peber.
- Server speltottoen toppet med frisk timian og revede eller hakkede hasselnødder.