Opskrift på lækker cremet speltotto med græskar, svampe, frisk timian og hasselnød.
Ret Forret, Hovedret, Tilbehør
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400gperlespelt
1/2hokkaido græskar - ca. 600 g renset
250gsvampe, - gerne portobello
2løg, finthakket
4fedhvidløg, revet eller presset
3spskfrisk timian, kun bladene - eller 1 1/2-2 tsk tørret timian
1håndfuldpersille, finthakket
150gparmesan, fintrevet
9dlbouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
4dltør hvidvin
1/2dlolivenolie
Salt og peber
Frisk timian og hasselnødder til toppen, - revet eller finthakket
Sådan gør du
Rens svampene og skær dem i mindre tern.
Skræl græskarret og fjern kerner og tråde. Skær ud i små tern på ca. 0,5x0,5 cm. Nogle vil "koge ud" i risottoen og andre vil beholde form, - det giver en dejlig cremet risotto med en god fylde.
Varm olien op i en gryde ved middel varme, og steg svampene af i 4 minutter, og tilsæt derefter tern af græskar, og steg videre i 5-8 min. Krydr med salt og peber.
Tilsæt løg og hvidløg sammen med timian og lad det stege med til løgene er klare.
Hæld perlespelt over sammen med hvidvinen, og lad den reducere til det halve.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og kog speltottoen ved svag/middel varme til perlespelten er tilberedt, ca. 25 min., - tilføj bouillon løbende.
Rør til sidst parmesan i sammen med finthakket persille, og smagt til med salt og peber.
Server speltottoen toppet med frisk timian og revede eller hakkede hasselnødder.