Saftigt kernerugbrød med surdej, gulerødder og sesam, fyldt med smag og gode kostfibre.
Herhjemme bager vi næsten altid vores eget rugbrød, for hjemmebagt rugbrød smager altså bare bedst, og den første lune skive med rigelig smør er nærmest et must når der bages.
Det er super nemt at bage sit eget rugbrød, og så er det altså en fornøjelse når duften af friskbagt rugbrød breder sig i huset.
Rugbrød med surdej og gulerødder
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
1. dag
Kerneblanding
- 320 g
knækkere rugkerner
- 170 g
solsikkekerner
- 170 g
hørfrø
- 7 dl
vand
2. dagen
- 200 g
gulerødder, groftrevet
- 150 g
rugmel
- 30 g
salt
- 2 dl
vand
-
Sesam til toppen
Sådan gør du
Kerneblandingen
- Bland kernerne med kold vand i en skål så de er dækket, dæk skålen til med film og lad dem trække ved stue temperatur i 24 timer.
Surdejs blanding
- Bland 3 dl tynd surdej med 1 dl koldt vand og opløs gæren heri.
- Tilsæt rugmel og rør dejen sammen.
- Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad en stå ved stuetemperatur i 24 timer.
Rugbrødet
- Efter 24 timer blandes de 2 ovenstående blandinger i en røreskål.
- Tilsæt revede gulerødder, 150 g rugmel, 2 dl vand og salt og rør dejen sammen i ca. 5 min. så det hele er godt blandet.
- Fordel dejen i 2 smurte bageforme, drys med sesam og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- Bag rugbrødene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 1/2 time eller til kernetemperaturen er 97 grader.
- Vend med det samme brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.
Det ser lækkert ud! 🙂
Hvor store er formene?
Hej Signe
Tusind tak:)
Formene måler 29x11x7 ca., – de er fra OBH:)
Rigtig dejlig dag.
De bedste hilsner
Dianna
Hvornår har du lavet surdej ? Eller hvor har du den fra ?
Hej Annette
Hvis du trykker der hvor der står Biga, tynd surdej – så kommer du til opskriften på surdej Den tager dig igennem opstart, fodring og brug af surdej
De bedste hilsner
Dianna
Jeg har en anden slags surdej, lidt tykkere. Jeg har ikke bagt med surdej før. Er det bare at prøve sig frem eller har du et godt råd til hvad jeg kan gøre med en lidt tykkere surdej?
(Jeg ved godt opskridten er 2 år gammel 🙂 )
Hejsa
Jeg tænker sagtens du kan bruge almindelig surdej også, – men tror den er mere aktiv, så måske du skal bruge endnu mindre gær 🙂
Jeg må sætte mig ind i den rigtige surdej en dag, – har endnu ikke haft tålmodigheden til det 😉
Kh Dianna