Rugbrød - Opskrift på saftigt rugbrød med surdej og gulerødder

Rugbrød med surdej og gulerødder

Rugbrød med surdej og gulerødder
Opskrift på hjemmebagt rugbrød med surdej
Denne opskrift giver 2 rugbrød
Rugbrød - Opskrift på saftigt rugbrød med surdej og gulerødder

Saftigt kernerugbrød med surdej, gulerødder og sesam, fyldt med smag og gode kostfibre.
Herhjemme bager vi næsten altid vores eget rugbrød, for hjemmebagt rugbrød smager altså bare bedst, og den første lune skive med rigelig smør er nærmest et must når der bages.
Det er super nemt at bage sit eget rugbrød, og så er det altså en fornøjelse når duften af friskbagt rugbrød breder sig i huset.

Rugbrød - Opskrift på saftigt rugbrød med surdej og gulerødder

Rugbrød med surdej og gulerødder

Opskrift på hjemmebagt rugbrød med surdej
Denne opskrift giver 2 rugbrød
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 1 day 4 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

1. dag

    Kerneblanding

    • 320 g

      knækkere rugkerner

    • 170 g

      solsikkekerner

    • 170 g

      hørfrø

    • 7 dl

      vand

    Surdejs blanding

    2. dagen

    • 200 g

      gulerødder, groftrevet

    • 150 g

      rugmel

    • 30 g

      salt

    • 2 dl

      vand

    • Sesam til toppen

    Sådan gør du

    Kerneblandingen

    • Bland kernerne med kold vand i en skål så de er dækket, dæk skålen til med film og lad dem trække ved stue temperatur i 24 timer.

    Surdejs blanding

    • Bland 3 dl tynd surdej med 1 dl koldt vand og opløs gæren heri.
    • Tilsæt rugmel og rør dejen sammen.
    • Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad en stå ved stuetemperatur i 24 timer.

    Rugbrødet

    • Efter 24 timer blandes de 2 ovenstående blandinger i en røreskål.
    • Tilsæt revede gulerødder, 150 g rugmel, 2 dl vand og salt og rør dejen sammen i ca. 5 min. så det hele er godt blandet.
    • Fordel dejen i 2 smurte bageforme, drys med sesam og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
    • Bag rugbrødene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 1/2 time eller til kernetemperaturen er 97 grader.
    • Vend med det samme brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.

    Noter

    I det der er gulerødder i dette rugbrød, og dermed mere væde, gav vi det ca. 5 min. længere end normalt, - og resultatet var 2 fantastisk lækre og saftige rugbrød.
    Rugbrød - Opskrift på saftigt rugbrød med surdej og gulerødder
    Lækkert saftigt rugbrød med surdej og gulerødder.

    Kommentarer

    1. Signe Op.

      Det ser lækkert ud! 🙂
      Hvor store er formene?

      • Hej Signe

        Tusind tak:)

        Formene måler 29x11x7 ca., – de er fra OBH:)

        Rigtig dejlig dag.

        De bedste hilsner
        Dianna

    2. Annette

      Hvornår har du lavet surdej ? Eller hvor har du den fra ?

      • Hej Annette

        Hvis du trykker der hvor der står Biga, tynd surdej – så kommer du til opskriften på surdej Den tager dig igennem opstart, fodring og brug af surdej

        De bedste hilsner
        Dianna

    Skriv en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift bedømmelse




    *