
Risengrød med kanelsukker og smørklat, – tilberedt på komfur.
Risengrød hitter hos både store og små, – det kan servers året rundt og er særligt på menuen når december måned nærmer sig.
Mange frygter lidt at lave risengrød, da man ofte hører at risengrød nemt brænder på. Og ja, naturligvis kan risengrød brænde på, – ligesom en opbagt mælkesauce og alt andet mad for den sags skyld.
Men tilbereder du grøden, som beskrevet i opskriften, så er risikoen for at den brænder på meget lille, – nærmest ikke eksistensende vil jeg næsten sige.
Risengrød til jul
December er uden tvivl den måned der bliver tilberedt mest risengrød. Mange spiser det til aftensmad, og andre serverer det som dessert eller måske til morgenmad.
Derudover har mange tradition for, at serveres risengrød til aftensmad lille juleaften. Der koger man en stor portion, for så at bruge resterne til risalamanden dagen efter.
Min opskrift på risalamande er til ca. 4 personer, som dessert størrelse. Skal den serveres som aftenmåltid, eller andet hovedmåltid, vil jeg anbefale som minimum at lave 1 1/2 portion.
Risengrød til risalamande
Skal jeg bruge risengrøden til risalamande, koger jeg den altid med en vaniljestang og kornene heraf. På den måde får vaniljen lov at arbejde sig ind i grøden, – og vaniljesmagen kommer bedre til sin rette.

Risengrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g grødris
- 2 1/2 dl vand
- 1 l sødmælk
- Salt
Kanelsukker til risengrød
- 5 spsk sukker, gerne rørsukker
- 1 spsk kanel
Sådan gør du
- Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde ved middel varme, og lad det småkoge i ca. 5 minutter, – eller til vandet næsten er kogt ind.
- Hæld mælken ved og bring grøden i kog, under omrøring.Når risengrøden koger, skrues ned til lavt blus, og der lægges låg på gryden.Lad risengrøden simre ved svag varme, – herhjemme stå den på 2 ud af 9.
- Lad risengrøden små simre, under låg, i ca. 40 minutter – rør jævnligt i risengrøden undervejs.Står den ved helt lavt blus bør risengrøden ikke brænde på, – men rør alligevel omhyggeligt under tilberedning.
- De sidste 5 minutter af tilberedningstiden fjernes låget, og risengrøden tilberedes til risene er møre.Risengrøden tykner yderligere når den køler let af, – så pas på ikke at give den for meget.
- Smag risengrøden til med salt, – og server den med smørklat og kanelsukker.
