Risengrød med kanelsukker og smørklat

Risengrød

Risengrød
Opskrift på risengrød lavet på komfur, - risengrød over blus.
Opskriften er til ca. 4 personer, - serveret som dessert.
Skal risengrøden serveres som hovedmåltid, vil jeg anbefale ihverfald at lave 1 1/2 portion.
Risengrød med kanelsukker og smørklat

Risengrød med kanelsukker og smørklat, – tilberedt på komfur.
Risengrød hitter hos både store og små, – det kan servers året rundt og er særligt på menuen når december måned nærmer sig.
Mange frygter lidt at lave risengrød, da man ofte hører at risengrød nemt brænder på. Og ja, naturligvis kan risengrød brænde på, – ligesom en opbagt mælkesauce og alt andet mad for den sags skyld.
Men tilbereder du grøden, som beskrevet i opskriften, så er risikoen for at den brænder på meget lille, – nærmest ikke eksistensende vil jeg næsten sige.

Risengrød til jul
December er uden tvivl den måned der bliver tilberedt mest risengrød. Mange spiser det til aftensmad, og andre serverer det som dessert eller måske til morgenmad.
Derudover har mange tradition for, at serveres risengrød til aftensmad lille juleaften. Der koger man en stor portion, for så at bruge resterne til risalamanden dagen efter.
Min opskrift på risalamande er til ca. 4 personer, som dessert størrelse. Skal den serveres som aftenmåltid, eller andet hovedmåltid, vil jeg anbefale som minimum at lave 1 1/2 portion.

Risengrød til risalamande
Skal jeg bruge risengrøden til risalamande, koger jeg den altid med en vaniljestang og kornene heraf. På den måde får vaniljen lov at arbejde sig ind i grøden, – og vaniljesmagen kommer bedre til sin rette.

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Risengrød

Opskrift på risengrød lavet på komfur, – risengrød over blus.
Opskriften er til ca. 4 personer, – serveret som dessert.
Skal risengrøden serveres som hovedmåltid, vil jeg anbefale ihverfald at lave 1 1/2 portion.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Jul, Julemad, Risengrød
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g grødris
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 l sødmælk
  • Salt

Kanelsukker til risengrød

  • 5 spsk sukker, gerne rørsukker
  • 1 spsk kanel

Sådan gør du

  • Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde ved middel varme, og lad det småkoge i ca. 5 minutter, – eller til vandet næsten er kogt ind.
  • Hæld mælken ved og bring grøden i kog, under omrøring.
    Når risengrøden koger, skrues ned til lavt blus, og der lægges låg på gryden.
    Lad risengrøden simre ved svag varme, – herhjemme stå den på 2 ud af 9.
  • Lad risengrøden små simre, under låg, i ca. 40 minutter – rør jævnligt i risengrøden undervejs.
    Står den ved helt lavt blus bør risengrøden ikke brænde på, – men rør alligevel omhyggeligt under tilberedning.
  • De sidste 5 minutter af tilberedningstiden fjernes låget, og risengrøden tilberedes til risene er møre.
    Risengrøden tykner yderligere når den køler let af, – så pas på ikke at give den for meget.
  • Smag risengrøden til med salt, – og server den med smørklat og kanelsukker.
Risengrød med kanelsukker og smørklat
Risengrød med kanelsukker og smørklat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)