Opskrift på risengrød lavet på komfur, - risengrød over blus.Opskriften er til ca. 4 personer, - serveret som dessert. Skal risengrøden serveres som hovedmåltid, vil jeg anbefale ihverfald at lave 1 1/2 portion.
Ret Dessert, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Jul, Julemad, Risengrød
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Ingredienser
200ggrødris
2 1/2dlvand
1lsødmælk
Salt
Kanelsukker til risengrød
5spsksukker, gerne rørsukker
1spskkanel
Sådan gør du
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde ved middel varme, og lad det småkoge i ca. 5 minutter, - eller til vandet næsten er kogt ind.
Hæld mælken ved og bring grøden i kog, under omrøring.Når risengrøden koger, skrues ned til lavt blus, og der lægges låg på gryden.Lad risengrøden simre ved svag varme, - herhjemme stå den på 2 ud af 9.
Lad risengrøden små simre, under låg, i ca. 40 minutter - rør jævnligt i risengrøden undervejs.Står den ved helt lavt blus bør risengrøden ikke brænde på, - men rør alligevel omhyggeligt under tilberedning.
De sidste 5 minutter af tilberedningstiden fjernes låget, og risengrøden tilberedes til risene er møre.Risengrøden tykner yderligere når den køler let af, - så pas på ikke at give den for meget.
Smag risengrøden til med salt, - og server den med smørklat og kanelsukker.