Italiensk mad med personlighed i Råå

Più 39 Trattoria Italiana

En rolig aften i Råå endte med en mindeværdig middag hos Più 39. Håndlavet ravioli, en særlig carbonara med chili og charcuterie i topklasse satte smag på et sted, der er værd at sejle efter.

Gourministeriet - Dianna Brinch
Dianna Brinch
Gourministeriet
TransBG

Più 39 Trattoria Italiana i Råå
– autentisk italiensk mad tæt på havnen

Vi havde hørt rygterne – at denne lille trattoria i Råå skulle være noget særligt. Anmeldelserne var næsten overnaturligt gode, og forventningerne derfor tilsvarende høje. Men Più 39 formåede det sjældne: at overraske os, overgå det forventede og gøre det hele med ro, charme og italiensk elegance.

Restauranten ligger i den lille kystby Råå, kun et kvarters kørsel syd for Helsingborg. En diskret facade, næsten som et hemmeligt sted, der kun de indviede kender til – og det gør noget ved forventningens glæde. Indenfor venter der et lille, intimt rum med dæmpet belysning, rustikke træborde og en rolig atmosfære, hvor tiden nærmest går i stå. Duften af frisk pasta, urter og olivenolie rammer én som det første – og man ved instinktivt, at man er landet det rigtige sted.

Vi startede med en klassisk “tagliere italiano” – et overdådigt charcuteriebræt med skiver af lufttørret skinke, salami, syltede grøntsager, oliven og cremede oste. Enkelt, men udført til perfektion. Olivenolien dryppet over det hele havde et skarpt og friskt bid, og brødet var varmt, sprødt og nøjagtigt så sejgt som det skal være. Et glas perlende prosecco satte prikken over i’et – og lagde den perfekte bund for resten af aftenen.

Til hovedret valgte jeg en pastaret, jeg aldrig før har set – en kombination af carbonara og arrabbiata. Forestil dig det bedste fra to verdener: flødefylde og salt pancetta fra carbonaraen møder chiliens varme og tomatens syre fra arrabbiata. Det var fuldstændig himmelsk. Cremet uden at være tung, spicy uden at brænde – og med den slags umami, der får én til at lukke øjnene af lykke. Jeg skal lave en opskrift på den ret – den fortjener at blive delt.

Overfor blev der serveret en hjemmelavet ravioli med kantareller, og jeg kunne næsten fornemme misundelsen fra min egen tallerken. Fyldet var intenst svampet, saucen diskret men dyb, og hver ravioli smagte som noget, der var lavet med kærlighed og præcision. Intet var overladt til tilfældighederne.

Børnene fik en pastaret med bolognese lavet på salsiccia – en finurlig og lidt mere voksen version af en klassiker. Den var krydret mildt, havde dybde og en sødme, som de straks bed mærke i. Der blev spist op. Hurtigt. Og det siger noget.

Betjeningen fortjener også ros – ikke kun for at være venlig og opmærksom, men fordi der blev talt om maden med oprigtig glæde. Hver ret blev præsenteret med stolthed, og man kunne mærke, at her drives stedet af mennesker, der elsker det, de laver. Det smitter af – og det gør noget helt særligt ved oplevelsen som gæst.

Aftenen blev rundet af med en luftig tiramisù og espresso med kant – sødme, bitterhed og cremethed i perfekt balance. Vi sad længe, lod samtalen flyde og nød fornemmelsen af at være mætte på den helt rigtige måde – med både mave og hjerte fyldt op.

Più 39 Trattoria Italiana i Råå – italiensk mad med kærlighed og twist

Det spiste vi på Più 39 Trattoria Italiana

Det her er netop den type oplevelse, jeg gerne vil dele – hvor mad ikke bare er mad, men en rejse og en følelse. Når man kan tage børnene med, få en helt særlig pasta, opleve ægte passion og stadig føle, at det er pengene værd, så er det en oplevelse, der skal deles.

Antipasti / forret

Tagliere Italiano – Charcuterie med skinker, oste, oliven, syltede løg og sprødt brød. Simpelt, klassisk, perfekt.

Oliven – Serveret med urter og olivenolie. Små, intense smagsbomber.

Pasta / hovedretter

Carbonara-Arrabbiata – En unik fusion: fløde, pecorino, pancetta og chili. Cremet og spicy med dybde.

Ravioli med kantareller – Frisk pasta fyldt med svampe, serveret med let cremet sauce. Autentisk og elegant.

Børne-bolognese med salsiccia – En smagfuld og mild version til børn, som stadig bærer køkkenets kvalitet.

Vin & drikkevarer

Prosecco – To glas som start. Frisk og sprød med fine bobler.

Langhe Arneis – Elegant hvidvin med citrus og florale noter – en super ledsager til både charcuterie og pasta.

Lemonade og mineralvand – Til børn og tørstige voksne.

Dessert

Tartufo al cioccolato – Intenst chokoladehjerte, perfekt afkølet.

Tiramisu (ikke nævnt på bon, men oplevet) – Cremet mascarpone, espresso, kakao og ladyfingers i den klassiske form.

Prisniveau

Retterne ligger fra ca. 230–295 SEK

Charcuterie 295 SEK

Dessert 75 SEK

Total regning for 4 personer: 2170 SEK + drikkepenge

Gennemtænkt pris i forhold til kvalitet og oplevelse

Più 39 Trattoria Italiana i Råå – italiensk mad med kærlighed og twist

Højdepunkter:

  • Beliggenhed: Råå, lige ved havnen – perfekt til en middag efter en sejltur

  • Det vi fik: Charcuterie, carbonara-arrabbiata, ravioli med kantareller, bolognese til børnene, tartufo og espresso

  • Highlights: Pasta med twist, hjemmelavet ravioli, børnevenlig bolognese og en god stemning

  • Pris og værdi: Ca. 2300 SEK – meget rimeligt for fire personer og høj kvalitet

  • Service og stemning: Imødekommende, rolig og personlig – uden at blive for meget
Adresse

Rååvägen 12
252 70 Råå, Sverige

Website
facebook.com/piu39trattoria/