
Pisket hytteost med friske jordbær og pistacie-vinaigrette.
Frisk, let og alligevel fuld af smag – den her piskede hytteost med jordbær og grøn vinaigrette er et ægte sommerhit.
Kombinationen af cremet hytteost og søde, solmodne jordbær får selskab af en frisk og syrlig vinaigrette med hakkede pistacienødder, mynte og basilikum. Dressingen er lavet på olivenolie, limesaft, lidt limeskal og honning – og det hele giver den fineste balance mellem sødme, syre, friskhed og knas.
Den her ret er utrolig nem at lave, men den skal nydes lige efter den er anrettet. Syren fra lime kan nemlig godt begynde at skille den piskede hytteost, hvis det står for længe – så sørg for at lave den lige inden servering.
Du kan servere den som en frisk og grøn forret sammen med godt brød – eller bruge den som tilbehør til f.eks. kylling eller gris. Den fungerer virkelig godt på et sommerbord, både til gæster og til en ekstra lækker hverdagsret. En lille, elegant ret, der smager af sol og sommer på den allerbedste måde

Pisket hytteost med jordbær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 450 g hytteost, helst 4%
- 200 g jordbær, skåret i passende stykker
- 2 spsk honning på tube
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk limesaft
- 1 lime, skallen heraf
- 1 spsk frisk mynte, hakket
- 25 g usaltede pistacienødder, hakket
- 1 spsk frisk basilikum, hakket
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hæld hytteosten i en minihakker eller foodprocessor, og blend til den er luftig og cremet – ca. 4-5 minutter. Skab evt. kanterne ned undervejs hvis der er behov for det.
- Bland honning, olivenolie, limesaft- og skal, mynte, basilikum og pistacienødder og rør det sammen.
- Smør den piskede hytteost ud i et tykt lag på en tallerken, og fordel jordbærrene på toppen.
- Fordel din pistacieblanding over jordbærrene og krydr med friskkværnet peber inden servering.Server straks.