Pastasalat med avocado og sprød parmaskinke – Nem opskrift

Pastasalat med avocado og sprød parmaskinke

Pastasalat med avocado og sprød parmaskinke
Nem pastasalat med tomater, mozzarella, parmaskinke og dijonvinaigrette.
Pastasalat med avocado og sprød parmaskinke – Nem opskrift

Pastasalat med avocado og sprød parmaskinke – nem måltidssalat eller grill tilbehør.

Her får du en superenkel og virkelig lækker pastasalat med avocado og sprød parmaskinke. Perfekt som en frisk måltidssalat til frokost eller aftensmad – eller som tilbehør til f.eks. kylling, gris, hakkebøf eller et stykke fisk.

Salaten består af kogt pasta vendt med friske tomater, små kugler af mozzarella, sprød romainesalat og cremet avocado. Den vendes i en enkel Dijon-vinaigrette, som udover olivenolie og citron også får et lille skvæt mayonnaise, der gør dressingen ekstra blød og lækker. Til sidst toppes salaten med sprød parmaskinke og friske basilikumblade, der giver både knas, salt og masser af smag.

Det er en pastasalat, der tager kort tid at lave, og som kan spises både kold i madpakken eller serveres som tilbehør til aftensmaden. En ny favorit, der kombinerer friskhed, cremethed og sprødhed i hver eneste bid.

Pastasalat med avocado og sprød parmaskinke – Nem opskrift

Pastasalat med avocado og sprød parmaskinke

Nem pastasalat med tomater, mozzarella, parmaskinke og dijonvinaigrette.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Nem pastasalat, Pastasalat
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g pasta, rå vægt
  • 4 skiver parmaskinke
  • 200 g cherrytomater, halveret
  • 1-2 avocadoer, skåret i tern
  • 100 g små mozzarella kugler, halveret
  • 1 lille romainesalat, snittet
  • 4 stilke basilikum, bladene heraf

Vinaigrette

  • 3-4 spsk olivenolie
  • 1 1/2 spsk mayonnaise
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 1/2 tsk honning
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen som beskrevet på posen, og skyl det derefter i koldt vand. Lad det dræne i en sigte.
  • Fordel parmaskinken på en pageplade med bagepapir. Spray toppen med en smule olie – eller pensl – hvis du ikke har spray, og krydr evt. med friskkværnet peber.
    Bag det i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter. Lad det køle let af inden servering.
  • Bland imens ingredienserne til vinaigrette og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld pasta, romainesalat, avocado og halvdelen af tomaterne i en skål og fordel lidt over halvdelen af vinaigretten på toppen. Vend det godt sammen.
  • Top med de sidste tomater og mozzarellakugler – knus skinken på toppen, drys med basilikum balde og fordel det sidste vinaigrette på toppen.
  • Krydr med friskkværnet peber og server.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)