Skøn og enkelt pastaret med masser af smag fra den skønne kombination af salvie, hvidløg og svampe, og dertil en god rød bøf.
Simple pastaretter fungerer fantastisk, der skal ikke mange ingredienser til at få en skøn smag frem, og de kan serveres alene eller med et godt stykke kød.
Til denne ret vil jeg anbefale at bruge frisk salvie, smagen er meget mere mild og delikat og udgør en stor del af denne ret.
Pasta med salvie, svampe og bøf
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pasta
- 400 g
pasta, - spaghetti, linguine eller lignende
- 8
stilke frisk salvie, bladene heraf - ca. 60 blade.
- 2
løg, skåret i både
- 8 fed
hvidløg, revet eller finthakket
- 400 g
brune champignon, skåret i kvarte eller tykke skiver
- 200 g
smør
-
Lidt olie
-
Salt og peber
-
Parmesan til toppen
Bøffen
- 4
bøffer, ca. 200 g/stk
- 2 kviste
frisk timian eller rosmarin
- 3 fed
hvidløg, knust
-
Olie
-
Salt og peber
-
Evt. klaret smør
Sådan gør du
Bøffen
- Tag bøfferne ud af køleskabet en lille halv time inden de skal tilberedes, krydr med salt og peber og lad dem hvile.
- Varm lidt olivenolie og evt. klaret smør op på en stegepande, tilsæt kviste af rosmarin eller timian samt knuste hvidløg og steg bøfferne på en brandende varm pande, til de når en kernetemperatur på ca. 52 grader. Stegetiden varierer alt efter tykkelsen på bøffen, så brug et stegetermometer.
- Tag bøfferne af og lad dem trække færdige på et spækbræt i ca. 10-15 min.
Pasta
- Varm olien på en pande og svits champignon godt af ved jævn høj varme, rør undervejs.
- Skru ned til svag varme og tilsæt smørret og lad det smelte.
- Tilsæt løg, hvidløg og friske salvieblade, og lad det svitse med og give smag til smørret. Lad det gerne stå i ca. 15-20 min., uden at det bruner. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kog imens pastaen al dente, eller som foretrukket.
- Hæld vandet fra og vend straks pastaen i salviesmørret. Vend det godt sammen så svampe, salvie og smør bliver godt fordelt i pastaen.
- Skær bøffen i skiver og server med pastaen og frisk parmesan på toppen.
Hvordan undgår man at det bruner hvis det skal stå så længe?
Hej Trine
Når først svampene er svitset af ved høj varme skruer du ned til svag varme, tilsætter smørret, salvie, løg og hvidløg, og det skal kun stå ved helt svag varme. Ved at det står ved helt svag varme afgiver det masser af smag til saucen uden at det bruner og bliver brændt:)