
Pasta med salsicce og fløde – cremet og frisk på 20 minutter.
Her får du en af de der pastaretter, som bare er ultra simpel, men smager helt fantastisk.
Pasta med salsicce og fløde er cremet, frisk og fuld af smag – og bedst af alt, den tager kun ca. 20 minutter at lave.
Basen er stegt salsicce, der sammen med skalotteløg, hvidløg og et nip chiliflager danner en skøn bund af smag. Hertil tilsættes bouillon, fløde og parmesan, som giver en silkeblød sauce, der får friskhed fra både citronsaft, citronskal, grønne ærter og purløg.
Når saucen er klar, vendes den med pasta, som har kogt en anelse mindre end al dente – så får den lov at samle sig med saucen og rammer den helt perfekte konsistens.
Gem lidt pastavand, så kan du altid justere konsistensen til en mere cremet eller let sauce.
Kalorielet version
Vil du lave retten en smule lettere, kan du erstatte fløden med f.eks. creme fine, madlavningsfløde eller kaffefløde. Det giver stadig en cremet sauce, men med færre kalorier.
Parmesan kan også undlades, hvis du ikke er til ost – saucen smager stadig helt fantastisk uden.

Pasta med salsiccia, ærter og fløde
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 300 g salsicciafars (eller pølser)
- 400 g pasta
- 1 skalotteløg, finthakket
- 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 nip chiliflager
- 1 dl vand
- 1/2 stk kyllingebouillon terning
- 2 dl fløde
- 50 g parmesan, fintrevet
- 1 citron, saft og fintrevet skal
- 300 g ærter, optøet
- 1/2 bdt purløg, finthakket
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
- Evtl. pastavand
Sådan gør du
- Bruger du salsicciapølser starter du med at åbne disse og skrabe farsen ud. Hak det groft eller mos det mellem fingrene.
- Varm en pande op ved middel varme, og brun salsicciafarsen i en sjat olie i små 5 minutter. Sæt samtidig pastaen over, og tilbered den lige under al dente som beskrevet på posen.
- Tilsæt løg og hvidløg på panden, drys med lidt chiliflager og steg videre til løgene er klare.
- Hæld vand, bouillonterning og fløden ved, og lad saucen simre imens pastaen koger færdigt.
- Rør parmesanen ud i saucen sammen med citronskal og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Vend pasta, ærter og purløg i saucen, og lad det simre til pastaen er al dente og saucen samler sig om pastaen. Juster evt. konsistensen med en smule pastavand hvis der er behov for det.
- Server evt. med ekstra parmesan og purløg.