Pasta med mørbradbøffer og parmesansauce

Pasta med mørbradbøffer og parmesansauce

Pasta med mørbradbøffer og parmesansauce
Opskrift på pasta med cremet parmesansauce og saftige mørbradbøffer.
Pasta med mørbradbøffer og parmesansauce

Skøn pastaret med cremet parmesansauce og saftige mørbradbøffer.
En nem og lækker familieret, – mild og cremet.
Retten kan tilberedes på en enkelt pande, mørbradbøffer og sauce på samme pande, og pastaen i en gryde, – eller du kan tage en ekstra pande i brug, og have retten færdig lidt hurtigere, det er op til dig.
Pasta med mørbradbøffer er måske ikke lige en kombination man selv ville vælge, men jeg fik en ret lignende på en restaurant i Sverige, og det var simpelthen så lækkert.
Den milde cremede parmesansauce og mørbradbøfferne er et virkelig godt match, og jeg håber du vil prøve opskriften.

Pasta med mørbradbøffer og parmesansauce

Pasta med mørbradbøffer og parmesansauce

Opskrift på pasta med cremet parmesansauce og saftige mørbradbøffer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 15 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Mørbradbøffer

  • 1 svinemørbrad – ca. 700 g
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk paprika
  • Salt og peber
  • 50 g smør
  • Lidt olie

Pasta med parmesansauce

  • 400 g pasta
  • 25 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 dl tør hvidvin – eller bouillon*
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 140 g parmesan, fintrevet
  • Friskkværnet peber og evt. salt
  • Pastavand

Derudover

  • Finthakket persille eller basilikum

Sådan gør du

Mørbradbøffer

  • Puds mørbraden og skær den ud i bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.
    Bank stykkerne let flade.
  • Bland mel og paprika, og krydr med salt og peber, og vend mørbradbøfferne i blandingen.
  • Smelt smør og en smule olie på en pande, og steg mørbradbøfferne ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. 
    Giv dem ca. 3 minutter på hver side, – de må gerne være svagt rosa indeni.
    Læg mørbradbøfferne til side på en tallerken, dæk dem løs med folie, og brug samme pande til saucen. Du kan også starte en ny pande op, og tilberede saucen imens mørbradbøfferne steger, – det er op til dig og din lyst til opvask 😉

Pasta med parmesansauce

  • Smelt smør og olie på en pande, og steg hvidløget i et par minutter. Krydr med rigeligt friskkværnet peber.
    Hvidløget må ikke blive brunt.
    Bruger du samme pande som du lavede mørbradbøfferne på, vil jeg anbefale at fjerne melsmuldret fra panden.
  • Hæld hvidvinen over, og lad den koge let ind.
    *Bruges bouillon vil jeg anbefale at smage til med lidt citron til sidst.
  • Tilsæt fløden, varm igennem, og rør parmesanen i saucen. 
    Lad den simre imens pastaen tilberedes al dente i en anden gryde.
  • Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den i saucen.
  • Juster konsistensen med pastavand, og smag til med friskkværnet peber, salt og evt. citronsaft.
  • Top pastaen med de gyldne mørbradbøffer og et drys persille eller basilikum.

Kommentarer

  1. Lisbeth Poulsen

    Det ser rigtig godt ud. Hvormeget parmesan bruger du til denne portion?

  2. Birthe

    Virkelig lækker opskrift❤️ Jeg adopterede den i går, men med koteletter i stedet for mørbrad – superb

  3. Valerina

    Hvilken slags bouillon kan man bruge til den her opskrift? 🙂

5 from 15 votes (15 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)