Skøn pastaret med cremet parmesansauce og saftige mørbradbøffer.
En nem og lækker familieret, – mild og cremet.
Retten kan tilberedes på en enkelt pande, mørbradbøffer og sauce på samme pande, og pastaen i en gryde, – eller du kan tage en ekstra pande i brug, og have retten færdig lidt hurtigere, det er op til dig.
Pasta med mørbradbøffer er måske ikke lige en kombination man selv ville vælge, men jeg fik en ret lignende på en restaurant i Sverige, og det var simpelthen så lækkert.
Den milde cremede parmesansauce og mørbradbøfferne er et virkelig godt match, og jeg håber du vil prøve opskriften.
Pasta med mørbradbøffer og parmesansauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Mørbradbøffer
- 1 svinemørbrad – ca. 700 g
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk paprika
- Salt og peber
- 50 g smør
- Lidt olie
Pasta med parmesansauce
- 400 g pasta
- 25 g smør
- 1 spsk olivenolie
- 3-4 fed hvidløg
- 1 dl tør hvidvin – eller bouillon*
- 2 1/2 dl piskefløde
- 140 g parmesan, fintrevet
- Friskkværnet peber og evt. salt
- Pastavand
Derudover
- Finthakket persille eller basilikum
Sådan gør du
Mørbradbøffer
- Puds mørbraden og skær den ud i bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.Bank stykkerne let flade.
- Bland mel og paprika, og krydr med salt og peber, og vend mørbradbøfferne i blandingen.
- Smelt smør og en smule olie på en pande, og steg mørbradbøfferne ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Giv dem ca. 3 minutter på hver side, – de må gerne være svagt rosa indeni.Læg mørbradbøfferne til side på en tallerken, dæk dem løs med folie, og brug samme pande til saucen. Du kan også starte en ny pande op, og tilberede saucen imens mørbradbøfferne steger, – det er op til dig og din lyst til opvask 😉
Pasta med parmesansauce
- Smelt smør og olie på en pande, og steg hvidløget i et par minutter. Krydr med rigeligt friskkværnet peber.Hvidløget må ikke blive brunt.Bruger du samme pande som du lavede mørbradbøfferne på, vil jeg anbefale at fjerne melsmuldret fra panden.
- Hæld hvidvinen over, og lad den koge let ind.*Bruges bouillon vil jeg anbefale at smage til med lidt citron til sidst.
- Tilsæt fløden, varm igennem, og rør parmesanen i saucen. Lad den simre imens pastaen tilberedes al dente i en anden gryde.
- Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den i saucen.
- Juster konsistensen med pastavand, og smag til med friskkværnet peber, salt og evt. citronsaft.
- Top pastaen med de gyldne mørbradbøffer og et drys persille eller basilikum.
Det ser rigtig godt ud. Hvormeget parmesan bruger du til denne portion?
Hej Lisbeth
Tusind tak:)
Det er rettet på opskriften – 140 gram:)
Kh Dianna
Virkelig lækker opskrift❤️ Jeg adopterede den i går, men med koteletter i stedet for mørbrad – superb
Hej Birthe
Åhh hvor dejligt at høre – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Hvilken slags bouillon kan man bruge til den her opskrift? 🙂