Opskrift på pasta med cremet parmesansauce og saftige mørbradbøffer.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Mørbradbøffer
1svinemørbrad – ca. 700 g
2dlhvedemel
1tskpaprika
Salt og peber
50gsmør
Lidt olie
Pasta med parmesansauce
400gpasta
25gsmør
1spskolivenolie
3-4fedhvidløg
1dltør hvidvin – eller bouillon*
2 1/2dlpiskefløde
140gparmesan, fintrevet
Friskkværnet peber og evt. salt
Pastavand
Derudover
Finthakket persille eller basilikum
Sådan gør du
Mørbradbøffer
Puds mørbraden og skær den ud i bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.Bank stykkerne let flade.
Bland mel og paprika, og krydr med salt og peber, og vend mørbradbøfferne i blandingen.
Smelt smør og en smule olie på en pande, og steg mørbradbøfferne ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Giv dem ca. 3 minutter på hver side, – de må gerne være svagt rosa indeni.Læg mørbradbøfferne til side på en tallerken, dæk dem løs med folie, og brug samme pande til saucen. Du kan også starte en ny pande op, og tilberede saucen imens mørbradbøfferne steger, - det er op til dig og din lyst til opvask ;-)
Pasta med parmesansauce
Smelt smør og olie på en pande, og steg hvidløget i et par minutter. Krydr med rigeligt friskkværnet peber.Hvidløget må ikke blive brunt.Bruger du samme pande som du lavede mørbradbøfferne på, vil jeg anbefale at fjerne melsmuldret fra panden.
Hæld hvidvinen over, og lad den koge let ind.*Bruges bouillon vil jeg anbefale at smage til med lidt citron til sidst.
Tilsæt fløden, varm igennem, og rør parmesanen i saucen. Lad den simre imens pastaen tilberedes al dente i en anden gryde.
Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den i saucen.
Juster konsistensen med pastavand, og smag til med friskkværnet peber, salt og evt. citronsaft.
Top pastaen med de gyldne mørbradbøffer og et drys persille eller basilikum.