
Nem og lækker pasta med masser af smag. Saftig kylling, pancetta, svampe og aspargesbroccoli, vendt med den skønneste marinade af olie, soltørrede tomater, basilikum, hvidløg og parmesan.
Super nem at lave, og virkelig skøn og enkel i sit udtryk, og med nogle smage der komplimenterer hinanden helt vidunderligt.
Kan du ikke få fat i aspargesbroccoli (Bimi), så kan du bruge fine buketter af broccoli, og måske endda mixe med et par friske grønne asparges – hvis du alligevel har dem liggende.
Nemme og lækre pastaretter er noget af min favorit spise, – og vigtigst af alt, så er de pakke med smag, trods den korte tilberedningstid.

Pasta med kylling, svampe og pancetta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g pasta
- 400 g kyllingebryst, skåret i store tern
- 100 g pancetta, skåret i små tern
- 1 løg, finthakket
- 200 g brune champignon, skåret i skiver
- 175 g aspargesbroccoli, skåret i mindre buketter
- 80 g frisk spinat
- 100 g soltørrede tomater, skåret i strimler
- 80 g parmesan, fintrevet
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld basilikum, grofthakket
- 1 dl god olivenolie (eller gerne olien fra de soltørrede tomater)
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hæld olien i en skål og bland det sammen med de soltørrede tomater, hvidløg og basilikum, og krydr med salt og peber. Stil blandingen til side.
- Varme en pande op ved middel varme, og steg pancettaen af til den er sprød og gylden. Læg den til side på en tallerken.
- På samme pande steges kyllingen gylden i fedtet fra pancettaen, – krydr med en smule salt og friskkværnet peber. Læg kyllingen til siden sammen med pancettaen.Kog i mellemtiden pastaen al dente, – og gem en smule pastavand.
- Svits svampene af til de er gyldne og har smidt væden, og tilsæt derefter løg og steg disse klare i et par minutter.
- Hæld aspargesbroccoli over og svites dem med et par minutter inden kylling, pancetta og olieblandingen med de soltørrede tomater tilsættes og varmes med i yderligere et par minutter.
- Hæld pastaen over, tag den gerne direkte fra gryden så der kommer en smule pastavand med, – og vend den sammen med de øvrige ingredienser på panden.
- Drys parmesanen over og vend ligeledes spinaten sammen med retten på panden, og varm igennem til spinaten er faldet sammen
- Smag til med salt og peber, of server den evt. med frisk basilikum på toppen og ekstra parmesan evd siden af.

