Opskrift på den lækreste pasta fyldt med friske grøntsager, soltørrede tomater og parmesan.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400gpasta
400gkyllingebryst, skåret i store tern
100gpancetta, skåret i små tern
1løg, finthakket
200gbrune champignon, skåret i skiver
175gaspargesbroccoli, skåret i mindre buketter
80gfrisk spinat
100gsoltørrede tomater, skåret i strimler
80gparmesan, fintrevet
3fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldbasilikum, grofthakket
1dlgod olivenolie (eller gerne olien fra de soltørrede tomater)
Salt og peber
Sådan gør du
Hæld olien i en skål og bland det sammen med de soltørrede tomater, hvidløg og basilikum, og krydr med salt og peber. Stil blandingen til side.
Varme en pande op ved middel varme, og steg pancettaen af til den er sprød og gylden. Læg den til side på en tallerken.
På samme pande steges kyllingen gylden i fedtet fra pancettaen, - krydr med en smule salt og friskkværnet peber. Læg kyllingen til siden sammen med pancettaen.Kog i mellemtiden pastaen al dente, - og gem en smule pastavand.
Svits svampene af til de er gyldne og har smidt væden, og tilsæt derefter løg og steg disse klare i et par minutter.
Hæld aspargesbroccoli over og svites dem med et par minutter inden kylling, pancetta og olieblandingen med de soltørrede tomater tilsættes og varmes med i yderligere et par minutter.
Hæld pastaen over, tag den gerne direkte fra gryden så der kommer en smule pastavand med, - og vend den sammen med de øvrige ingredienser på panden.
Drys parmesanen over og vend ligeledes spinaten sammen med retten på panden, og varm igennem til spinaten er faldet sammen
Smag til med salt og peber, of server den evt. med frisk basilikum på toppen og ekstra parmesan evd siden af.