
Nem, lækker og ultra cremet pasta lavet med pistacienødder, mascarpone og parmesan. Enkelt og uimodståelig lækker, og helt bestemt til den kalorieholdige side – men hver en kalorie værd.
Den kan laves på bare 15 minutter og kræver ganske få ingredienser. Server den alene eller med et stykke kylling, – eller tilsæt små sprøde stykker pancetta til den færdige sauce.

Pasta al pistacchio – Cremet pasta med pistacie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g pasta
- 250 g mascarpone
- 80 g parmesan, fintrevet
- 80 g usaltede pistacienødder
- 1 løg, grofthakket
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld basilikumblade
- 1-2 dl pastavand
- Salt og peber
- Olivenolie
- Evt. pistacie og parmesan til toppen
Sådan gør du
- Rist pistacienødderne af på en tør pande til de afgiver en smule aroma. Hæld dem i en blender.
- Sæt en gryde over med rigeligt vand og salt, og kog pastaen al dente som beskrevet på pakken.
- Imens varmes en sjat olie på en pande, – steg løg og hvidløg af ved middel varme et par minutter, og hæld det ned til pistacienødderne.
- Tilsæt basilikum og 1 dl pastavand, – og blend til du har en cremet og gerne lidt grov masse.*Det gør ikke noget pastaen ikke er kogt færdig, vandet har fint med stivelse efter en 5 minutters tid.
- Hæld pistaciecremen tilbage på panden og tilsæt mascarpone, og varm det igennem til pastaen er kogt færdig.
- Tilsæt parmesan og den al dente kogte pasta, – tag den gerne direkte fra gryden, så der hænger lidt vand ved.
- Mix det hele godt rundt på panden, smagt til med salt og friskkværnet peber – og juster evt. konsistensen med mere pastavand ved behov.*Ønsker du en snert af syre kan du tilsætte en smule citronsaft til saucen, – men det er smag og behag.
- Server pastaen straks, og top evt. med lidt fintrevet parmesan og finthakkede pistacienødder.
