Pasta al pistacchio – Cremet pasta med pistacie
Opskrift på lækker cremet pasta med pistacie, parmesan og mascarpone.

Nem, lækker og ultra cremet pasta lavet med pistacienødder, mascarpone og parmesan. Enkelt og uimodståelig lækker, og helt bestemt til den kalorieholdige side – men hver en kalorie værd.
Den kan laves på bare 15 minutter og kræver ganske få ingredienser. Server den alene eller med et stykke kylling, – eller tilsæt små sprøde stykker pancetta til den færdige sauce.

Pasta al pistacchio – Cremet pasta med pistacie
Opskrift på lækker cremet pasta med pistacie, parmesan og mascarpone.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g pasta
- 250 g mascarpone
- 80 g parmesan, fintrevet
- 80 g usaltede pistacienødder
- 1 løg, grofthakket
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld basilikumblade
- 1-2 dl pastavand
- Salt og peber
- Olivenolie
- Evt. pistacie og parmesan til toppen
Sådan gør du
- Rist pistacienødderne af på en tør pande til de afgiver en smule aroma. Hæld dem i en blender.
- Sæt en gryde over med rigeligt vand og salt, og kog pastaen al dente som beskrevet på pakken.
- Imens varmes en sjat olie på en pande, – steg løg og hvidløg af ved middel varme et par minutter, og hæld det ned til pistacienødderne.
- Tilsæt basilikum og 1 dl pastavand, – og blend til du har en cremet og gerne lidt grov masse.*Det gør ikke noget pastaen ikke er kogt færdig, vandet har fint med stivelse efter en 5 minutters tid.
- Hæld pistaciecremen tilbage på panden og tilsæt mascarpone, og varm det igennem til pastaen er kogt færdig.
- Tilsæt parmesan og den al dente kogte pasta, – tag den gerne direkte fra gryden, så der hænger lidt vand ved.
- Mix det hele godt rundt på panden, smagt til med salt og friskkværnet peber – og juster evt. konsistensen med mere pastavand ved behov.*Ønsker du en snert af syre kan du tilsætte en smule citronsaft til saucen, – men det er smag og behag.
- Server pastaen straks, og top evt. med lidt fintrevet parmesan og finthakkede pistacienødder.
