Lækker saftig stir fry med hakket gris og frisk basilikum, – enkel og lækker og klar på kun 20 minutter.
Pad Krapow, – en thailandsk klassiker lavet med hakket gris (eller hakket kylling) og hellig basilikum.
Faktisk betyder Pad Krapow “hellig basilikum”, – derfor er dette ingrediens en væsentlig del af retten. Du kan dog sagtens lave Pad Krapow med almindelig basilikum, – det gør jeg gerne selv, da det er umuligt at opdrive hellig basilikum hvor jeg bor.
Derudover bruger jeg almindelig rød chili fra supermarkedet, – jeg smager ALTID på min chili inden jeg tilsætter den retten. nogle gange er de drøn stærke, andre gange er de som peberfrugter. Så smag altid på din chili.
Bruger du thai chili/Birds Eye chili som de gør i Thailand, skal du være opmærksom på at den er til den spicy side.
Pad Krapow med spejlæg
En klassisk Pad Krapow skal, synes jeg, serveres med jasminris og et sprød spejlæg.
Normalt foretrækker jeg mine spejlæg tilberedt ved svag varme, så de ikke er sprøde i bunden. Men lige præcis til thaimad foretrækker jeg dem med sprød bund, – altid.
Det er bare at skrue blusset op til middel varme, og tilberede spejlæggene i lidt fedtstof til de er gyldne i kanterne. Derudover foretrækker jeg en blød blomme, – men vend dem hvis du foretrækker blommen tilberedt på begge sider.
Ønsker du grøntager til, kan du sagtens servere med lidt stegte eller dampede grøntsager, – f.eks. broccoli, haricots verts eller lignende.
Pad Krapow – Stir fry med gris og basilikum
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pad Krapow – Stir fry med gris og basilikum
- 500 g hakket gris (eller hakket kylling)
- 4-5 fed hvidløg, finthakket
- 1 rød chili, finthakket – smag på den
- 1 håndfuld friske basilikumblade (ca. 20 g) – gerne thai hellig basilikum
Marinade
- 2 1/2 spsk oystersauce
- 2 spsk soyasauce
- 2 tsk fiskesauce
- 2-3 tsk brun farin
- Salt og peber
- Olivenolie
Til servering
- Kogte jasmin ris
- Spejlæg – gerne med sprød bund
- Evt. lime og forårsløg
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden og sæt til side.
- Varm en pande op ved middel varme, og steg hvidløg og chili af i en god sjat olie.*Husk at smage på chilien, og juster selv efter temperament.
- Tilsæt kødet, brun det godt af og smag til med friskkværnet peber.Jeg vil anbefale lige at mase kødet sammen i hænderne først. På den måde undgår du at kødet steger i strimler, men i stedet for bliver "hakket" i udseende og konsistens.
- Når kødet er gennemstegt, hældes marinaden over, og det vendes godt rundt på panden. Smag til, om du ønsker mere soya, oyster, salt eller peber.Tilsæt evt. 1-2 spiseskefulde vand, hvis du synes der er behov for mere væde.
- Sluk for blusset, og vend de friske basilikumblade i retten.
- Server retten med ris og et sprød spejlæg med blød blomme.Drys evt. med lidt finthakket forårsløg.
Virkelig dejlig og smagfuld ret. Vi havde ikke basilikum blade, men retten var skøn alligevel. Meget nem at lave og ikke særligt tidskrævende. Det bliver ikke sidste gang, vi skal have den.
Tak for alle dine skønne opskrifter, de holder bare 🙂
Hej Dianna – nogle ideer til en passende salat her til? 🙂
Hej Kamilla
Jeg ville servere den med en frisk kålsalat, gerne med nogle edamamebnønner, måske noget gulerod og frisk agurk for lidt knas 🙂
Kh Dianna
Det er en konge-ret, alle 5 hos os er vilde med den! Nem at lave og fuld af smag
Hejsa
Ej hvor fantastisk – mega fedt, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Meget lækkert – og så er det jo bare en bonus at det er lynhurtigt at lave Tusind tak for endnu en fremragende opskrift!
Virkelig bare en lækker thai ret! Jeg tilføjede nogle grønne bønner til kødet og serverede retten med lidt crispy chili oil på toppen, det var så skønt!
Hej Nina
Hvor lyder delbare lækkert – tusind tak for din søde besked 🙂
Kh Dianna
Mega lækker
Tusind tak 🙂