Påskemuffins - Opskrift på citronmuffins med marcipan

Påskemuffins – Citronmuffins med hvid chokolade frosting

Påskemuffins - Citronmuffins med hvid chokolade frosting
Opskrift på lækre påske muffins med citron og marcipan toppet med chokolade frosting og påskeæg.
Denne opskrift giver til 12 muffins.
Påskemuffins - Opskrift på citronmuffins med marcipan

Lækre saftige citron muffins med marcipan, – toppet med en skøn blød frosting med hvid chokolade og små fine påskeæg. En rigtig skøn påske kage for både børn og voksne.
De er utrolig nemme at bage, og når det ikke er påske undlader man blot de små påske æg, – så har man lækre citronmuffins til året rundt.
Da dejen er meget lind vil jeg altid anbefale at man bruger papirsforme i en metalform, – så hæver dine muffins flot op og holder en flot form.

Påskemuffins - Opskrift på citronmuffins med marcipan

Påskemuffins - Citronmuffins med hvid chokolade frosting

Opskrift på lækre påske muffins med citron og marcipan toppet med chokolade frosting og påskeæg.
Denne opskrift giver til 12 muffins.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.59 fra 24 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Forårs opskrifter, Muffins, Påske, Påskefrokost, Påskekage
Samlet tid: 1 time
Ændre antal12 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Citronmuffins

  • 225 g

    hvedemel

  • 250 g

    sukker, gerne rørsukker

  • 2 dl

    mælk, gerne sødmælk

  • 120 g

    smør

  • 100 g

    marcipan, groft revet

  • 2 æg
  • 1

    stor citron, saft og fintrevet skal heraf

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 1 nip

    salt

Frosting

  • 125 g

    blødt smør

  • 100 g

    flødeost

  • 100 g

    hvid chokolade

  • 220 g

    flormelis

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 2 tsk Gul frugtfarve
  • 36

    små påskeæg

  • 25 g

    mørk chokolade, groft revet

Sådan gør du

Citronmuffins

  • Varm mælken i en lille gryde, smelt smørret heri og lad blandingen køle af.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse, og rør citronskal, citronsaft og marcipan heri.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggemassen. Sigt dem gerne i så du undgår klumper.
  • Vend den afkølede smør/mælkeblanding i ovenstående masse, og slut af med de sidste tørre ingredienser. Vend det hele grundigt men forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen.
  • Beklæd en metal muffinform med 12 papirforme og fordel dejen i formene. Jeg hælder gerne dejen på en sprøjtepose, sådan synes jeg det er nemmest at styre, - men det gør man som man selv foretrækker.
  • Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 22 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Stik evt. en lille kødnål eller lignende i dine muffins, - hænger der ikke dej på nålen, så er dine muffins færdigbagt. Vær opmærksom på at afbagningen er helt lys, - giv dem endelig ikke længere tid for at gøre dem mørke på toppen, så bliver de tørre.
  • Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig.
  • Lad dem køle af inden de toppes med frosting.

Frosting

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
  • Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen, og lad den afkøle en smule uden den sætter sig.
  • Vend flødeost, chokolade og citronsaft i massen og rør det helt godt sammen.
  • Tilsæt frugtfarve efter ønske og rør det godt ind i smørcremen, og hæld derefter smørcremen på en sprøjtepose med stjerne tylle.
  • Sprøjt dine muffins op med et godt lag frosting, - start yderst på din muffin og bevæg dig rundt til du rammer midten.
  • Pynt med lidt groftrevet chokolade og top dem med 2-3 påskeæg.
Påskemuffins - Opskrift på citronmuffins med marcipan
Påskemuffins – Opskrift på citronmuffins med marcipan
Påskemuffins - Opskrift på citronmuffins med marcipan
Påskemuffins – Opskrift på citronmuffins med marcipan
Påskemuffins - Opskrift på citronmuffins med marcipan
Påskemuffins – Opskrift på citronmuffins med marcipan
Påskemuffins - Opskrift på citronmuffins med marcipan
Påskemuffins – Opskrift på citronmuffins med marcipan
Påskemuffins - Opskrift på citronmuffins med marcipan
Påskemuffins – Opskrift på citronmuffins med marcipan

Kommentarer

  1. Henriette

    De ser super lækre ud, MEN jeg er bare ikke til marcipan – kan de bages uden?

    • Hej Henriette

      Tusind tak 🙂
      Ja du kan sagtens bage dem uden, marcipanen giver selvfølgelig lidt smag og sødme, men det kan snildt undlades. Du kan evt. tilsætte lidt smeltet hvid chokolade i dejen i stedet for, eller grofthakket hvid chokolade hvis du øsnker, det vil også være super lækkert og lige bidrage med en smule sødme:) Blot en 60-70 gram tænker jeg.
      Alternativt undlader du bare marcipanen, – det kan du sagtens 🙂

      Rigtig dejlig dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Henriette

    Tusind tak for hjælpen. Jeg vil prøve med hvid chokolade. Jeg elsker kager med citron, så jeg er sikker på, de bliver lækre. Jeg skal nok melde tilbage med resultatet.
    Rigtig god påske
    Kh. Henriette

  3. Hej Dianna
    De ser virkelig lækre ud
    Efter frostingen er kommet på, skal muffins så opbevares på køl og bliver de ikke tørre af det?
    Mvh Helle

    • Hej Helle

      Tusind tak, det er jeg glad for du synes 🙂
      Altså både gærdej og kager har det med at blive enten en smule tørre eller lidt hårde når de kommer på køl. Men disse kan du sagtens sætte på køl, – de bliver naturligt en smule hårdere end når de opbevares ved stuetemperatur, men tag dem ud en halv time inden de skal serveres, så er de som de skal være 🙂
      Det duer ikke at opbevare dem ved stuetemperatur når de først er toppet med frosting,- desværre 🙂

      God fornøjelse med dem 🙂

      Kh Dianna

  4. Kan jeg bage dem evt fredag og opbevare dem i en kagedåse til lørdag hvor de pyntes?

    • Hej Lone

      Det kan du sagtens gøre:) Og så længe de ikke er toppet med frosting kan de opbevares ved stuetemperatur (i en lufttæt beholder), så holder de sig lækre friske:)

      Rigtig god påske:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Så lækre og flotte. De tog kegler til min fars 83-års fødselsdag i påsken. Og tak for din hjælp til lige at komme i gang 😉

    • Hvor er du bare sød Katja, – er så glad for de faldt i god jord, og de blev jo så flotte 🙂
      Du har da lige gjort min søndag endnu bedre med alle de roser;-)

      Kh Dianna

  6. Hej
    Vil man kunne smørcremen/ frosting dagen før ?

    • Hej Tine

      Ja det kan du sagtens, – så skal kagerne dog på køl – da smørcremen ellers bliver dårlig. Når du sætter en kage på køl kan den godt få lidt hårdhed/føles tør, så tag dem ud af køleskabet minimum 30 minutter inden servering – så bliver de super fine:)

      Kh Dianna

  7. Charlotte

    Ser så fine ud. Kan man evt lave én stor kage (f.eks. i en rugbrødsform el. tærteform) og hvor lang tid tror du så den skal have?

    • Hej Charlotte
      Ja det kan du jo faktisk godt, men der vil jeg næsten hellere anbefale dig at bruge opskriften på min citronkage eller citronmåne i stedet for:)

      Kh Dianna

      • Henriette Steffensen

        Jeg synes at min smørcreme blev for blød til at sprøjte ordentligt op. Jeg havde tænkt at bruge disse muffins til en pull apart kage, men cremen render ud. Hvad gør jeg forkert og hvad kan jeg evt gøre anderledes?
        Kh Henriette

        • Hej Henriette
          Umiddelbart tænker jeg at smørcremen er blevet for varm, så smørret simpelthen smelter!? I så fald kan du sætte cremen på køl til den sætter sig igen, det vil både smør, ost og chokoladen sørge for:) Alternativt kan du også putte lidt mere flotmelis i, – det får den også mere fasthed af, men pas på den ikke bliver for sød.
          Kh Dianna

  8. Hej kan jeg lave kagerne og frosting dagen før og så først pynte med frosting nå man nå frem til påskefrokosten dagen efter?

    • Hej Mette
      Det kan du sagtens:)
      Måske frostingen lige skal “rører sammen” for at få den blød nok til at kunne sprøjte på, – og ellers bare tag den id af køleskabet 1/2 times tid før:)
      Kagerne kan du med fordel opbevare ved stuetemperatur i en lufttæt beholder, – så længe de er uden frosting:)

      Dbh Dianna

  9. Jannie

    1 star
    Fristing bliver meget tynd og grynet

    • Hej Jannie

      Det lyder virkelig mærkeligt, det har jeg aldrig oplevet før – eller hørt før.
      Smeltede du smørret? Det skal nemlig kun bære blødt (stue temperatur) 🙂

      Kh Dianna

  10. 5 stars
    Smager fantastisk. Er nemme at lave og holder sig fint i lufttæt beholder. Mums de er gode

Skriv et svar til Katja Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)