Årets nytårskage, – en skøn forening af mørk kiksebund toppet med kraftig chokolademousse, frisk og lækker hindbærmousse og sprød marengs, wow den smager godt. Den kan serveres året rundt, – chokolade og hindbær komplimenterer hinanden fantastisk, og den er altid et smukt og velsmagende hit.
Jeg har pyntet kagen med flager af vaniljemarengs, marcipan snebolde, friske hindbær og rosa glimmer støv, – da det passede til nytårets tema.
Serverer jeg kagen en sommer bliver den f.eks. toppet med masser af friske bær, chokolade kugler og spåner.
Kagens opbygning er inspireret af en lagkage set hos SpisBedre.
Moussekage med chokolade og hindbær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Vanilje marengs flager
- 50 g
æggehvider
- 80 g
hvid sukker
- 1 tsk
vaniljepasta
Kiksebund
- 225 g
havrekiks
- 120 g
smør
- 70 g mørk chokolade
- 1 tsk
vaniljesukker
Chokolademousse
- 150 g
chokolade 70%
- 100 g lys chokolade
- 3 dl
piskefløde
- 40 g
æggeblommer, svarende til 2 æggeblommer
- 2 blade
husblas
Chokoladekage
- 50 g
mørk chokolade, - revet eller finthakket
- 1
stort æg
- 50 g
hvedemel
- 60 g
sukker
- 1 1/2 spsk
kakaopulver
- 1 1/2 tsk
bagepulver
Hindbærmousse
- 300 g
frosne hindbær
- 120 g
sukker
- 2 1/2 dl
piskefløde
- 1 1/2 dl
græsk yoghurt
- 1
vaniljestang
- 3 blade
husblas
Derudover
- 2 stk
kageringe på 18 cm i diameter, 7 cm i højden
- Kageplast
-
Lidt smør til formen
-
Pynt til kagen, - f.eks. rosa glimmerstøv og friske hindbær
Sådan gør du
Vanilje marengs flager
- Pisk æggehviderne stive og piske herefter sukkeret i lidt ad gangen sammen med vaniljepastaen.
- Fordel massen i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i en forvarmet ovn ved 90 grader i ca. 2 1/2 - 3 timer. Den skal være helt tør og slippe bagepapiret. Knæk marengsen i mindre stykker og opbevar den i en lufttæt beholder til kagen skal serveres.
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde og blend i mellemtiden kiks til en fin mel.
- Vend kikseblandingen, vaniljesukker og chokoladen i smørret og rør det godt sammen.
- Beklæd et spækbræt med bagepapir, stil kageringen herpå, og beklæd det inderste af kageringen med kageplast.
- Fordel kiksemassen i kageringen, og mas den godt ned med en ske eller lignende. Stil på køl imens chokolademoussen laves.
Chokolademousse
- Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 15 min.
- Bræk chokoladen i større stykker og smelt den langsomt over et vandbad.
- Pisk i mellemtiden æggeblommerne luftige i en skål, og rør den smeltede og let afkølede chokolade sammen med disse.
- Varm 1/2 dl piskefløde i en gryde til den koger og sluk for varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde. Tag en smule af chokolademassen og rør den godt ud i husblasmassen, - på denne måde undgår du at husblassen klumper.
- Rør herefter husblasmassen grundigt sammen med resten af chokolademassen, stil den til side og lad den køle let af et øjeblik.
- Pisk resten af piskefløden til flødeskum, den skal kun lige stivne og må ikke overpiskes. Vend flødeskummen i chokolademassen lidt af gangen, sørg for ikke at slå luften ud af flødeskummen.
- Fordel moussen på kiksebunden, brug evt. bagsiden af en ske til at glatte den ud.
- Stil kagen tilbage på køl i min. 2-3 timer eller til moussen har sat sig.
Chokoladelag
- Pisk æg og sukker til en luftig masse. Sig de tørre ingredienser i massen og vend dem forsigtigt sammen med revet chokolade. Beklæd en bageplade med bagepapir og stil kageringen herpå. Smør det nederste af formen med lidt smør/sprayfedt og fordel nu kagemassen i ringen, - den skal gå helt ud til kanterne.
- Bag chokoladekagen i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 6 min.
- Lad chokoladelaget afkøle inden det befries fra kageringen, og læg det derefter ovenpå den stivnede chokolademousse. Stil igen kagen på køl imens hindbærmoussen laves.
Hindbærmousse
- Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 15 min.
- Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog hindbærrene op sammen med kornene af vaniljestangen, vaniljestangen og sukker, og lad det koge i små 10 min.
- Tag vaniljestangen op og blend hurtigt hindbærrene. Sigt massen fri for de fleste kerner og varm igen pureen op, - du skal ende med ca. 2 dl hindbær pure, så kog evt. let ind hvis du har for meget. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme hindbærmasse.
- Lad hindbær massen køle godt af og pisk imens fløden til flødeskum.
- Vend yoghurten i hindbær massen, og vend derefter forsigtigt flødeskummen i massen lidt ad gange, - sørg for ikke at slå luften ud af flødeskummen.
- Hæld hindbærmoussen over chokoladelaget og glat evt. ud med bagsiden af en ske.
- Stil igen kagen tilbage på køl i min. 2-3 timer til moussen har sat sig, eller gerne natten over.
- Inden kagen skal serveres befries den fra kageringen og kageplasten. Skulle moussen hænge let fast i kageplasten kan man udglatte moussen med en tør varm kniv, - og kagen er nu klar til at blive pyntet med marengsflager og friske hindbær.
Kan den fryses og overtrækkets med glaze?
Hej Hanne
Jeg har desværre ikke prøvet at fryse den, – men moussekager kan oftest fryses, så jeg tænker bestemt den kan klare en tur i fryseren
Lyder spændende med en glaze over, – håber det bliver lækkert
De bedste hilsner
Dianna
Hvad er de hvide runde ting du har pyntet med?
Hej Michelle
Det er store og små marcipan snebolde fra Toms, – brugte dem blot da det passede til årstiden da jeg lavede kagen, – de kan sagtens undlades
Rigtig god aften.
De bedste hilsner
Dianna
Hej Dianna. Kan den kage holde sig i køleskabet i 2 dage?
Mvh Tina
Hej Tina
Tak for din besked:)
Altså det skulle reelt ikke være et problem, hvis produkterne du bruger er helt friske
Sørg for at kagen ikke danner kondens, – så vil moussen blive grim.
Vi har haft spist rester på 2. dagen, og de smagte fantastisk.
Så hvis du blot venter med at pynte den til dagen, så vil jeg sige du sagten kan have den stående 2 dage
De bedste hilsner
Dianna
Og vent også med at fjerne for og kageplast til selve dagen, så du er sikker på den holder formen flot:)
De bedste hilsner
Dianna
Tusind tak Dianna. Det må jeg prøve at se om det ikke kan lade sig gøre.
Jeg glæder mig til at smage den fantastiske flotte kage.
Hilsen Tina
Hvordan skal konsitensen være når man blander æggeblommerne og den smeltede chokolade samen i chokolade moussen? Min er nemlig en stor klump, og tænker ikke det er helt rigtigt.
Hej Sarah
Nej det lyder ikke helt rigtigt, – har chokoladen været for varm da du blandede den med blommerne?
Massen skal være til at arbejde med, til den cremede side men stadig let fast, men den skal ikke være en klump.
Håber kagen lykkedes for dig, – den smager fantastisk.
Rigtig godt nytår.
De bedste hilsner
Dianna
Hej Dianna (:
Jeg lavede denne kage til min mors 45 årige fødselsdag og den var virkeligt god. Chokolademoussen blev desværre ikke som jeg havde håbet, da den fik en konsistens lidt ligesom smør, jeg ved ikke hvorfor den gjorde det, men det er helt sikkert mig der har gjordt et eller andet dumt. Hindbærmoussen blev derimod himmelsk. Den var et stort hit, og min mor blev også rigtigt glad for kagen. Tusind tak for opskriften (:
Hej Noami
Tusind tak for din besked, – hvor er det dejligt at din mor blev glad for kagen:)
Nej det lyder godt nok lidt underligt med chokoladekager, – godt nok ef det lidt mere fast end hindbærmoussen, da der jo er rigtig meget chokolade i som giver en anden konsistens. Men det skulle stadig gerne være blødt og lækkert:) Jeg tør ikke svare på hvad der kan være sket, men ærgerligt da.
Rigtig god lørdag:)
De bedste hilsner
Dianna
Hejsa:)
Jeg glæder mig til at bage denne kage i næste weekend, men jeg er lige i tvivl om noget. Når du skriver at moussekagen skal på køl, mener du så i køleskabet eller i fryseren. Og hvis det er i fryseren, hvor længe skal den så stå før den kan spises?
Hej Sarah
Hvor lyder det dejligt du skal bage den, – jeg lover dig den smager eventyrlig godt:)
Den skal blot i køleskabet:) Jeg laver den altid dagen før, så er det kun at pynte når den skal serveres:) Men ellers ca. 4 timer på køl eller til moussen har sat sig:)
De bedste hilsner
Dianna
Hej Diana.
Skal lave denne kage til min datters fødselsdag og glæder mig til at kaste mig uf i det og den ser bare fantastisk ud
Kan man smøre den med smørcreme hvis man skal pynte den i et tema, og hvis ja skal den så helst smøres dagen før eller samme dag den skal pynte og spises ?
Mvh Rikke
Hej Rikke
Tusind tak for din besked:)
Du kan sagtens smøre den med smørcreme, – vildt god ide:)
Jeg vil klart gøre det på dagen:)
De bedste hilsner
Dianna
Hej
hvad er det man skal bruge de 2 kageforme til og kan man nøjes med en enkelt soringform???
Hej Isabell
Du kan sagtens nøjes med 1 ring, så skal du blot bage “chokoladelaget/chokolade kagebunden) først og lægge den til side:) Den skal først “monteres” på kagen i 3. step:)
Kh Dianna
Kan man lave chokolade moussen med mælkechoklade istedet for mørk, synes den bliver lidt for meget til min smag 🙂
Hej Laura
Ja bestemt, – det kan du sagtens gøre:)
Rigtig god fornøjelse med den:)
Kh Dianna
Hej Dianna Angående Moussekage med chokolade og hindbær
Jeg skal lave 4 kager til en fest men jeg mangler tid op til festen.
Jeg vil lave alle mousser og alle kagebunde og fryse dem ned hver for sig . Og dagen før , samle alle kagerne . Mit spørgsmål til dig kan det lade sig gøre. Hvordan vil flødeskum og husblas være efterfølgende, eller bliver det sjap.
Hej Janne
Personligt har jeg ikke selv prøvet at fryse moussekage, – hverken samlet eller usamlet:) MEN, – jeg ved at man sagtens kan fryse en moussekage, så tænker også det kan lade sig gøre at fryse mousserne ned hver for sig:)
Og ellers tager mousserne ikke vildt lang tid at lave, men kan godt forstå hvis du gerne vil have dem forberedt:)
Så, – jeg har ikke prøvet det selv, men når en samlet moussekage kan fryses, så tænker jeg også mousserne kan individuelt:)
De beste hilsner
Dianna
Hej ☺️
Sikken en lækker kage!
Min chokoladebund blir dog helt enormt mærkelig og smuldrende. Som om den slet ikke kan samle sig, at der mangler noget væske som binder den
Har du et bud på hvorfor?
Hej Sara
Ved du også har skrevet på IG, – men du får også lige svar her 🙂
Tusind tak for din besked, og hvor er det dejligt du kunne lide den 🙂
Super ærgerligt og virkelig underligt med chokoladebunden, – det har jeg aldrig hørt før eller selv prøvet.
Kh Dianna
Hej Dianna. Hvor personer er kagen til?
Hejsa
Ca. 8-10 personer:)
Dbh Dianna
Hej Diana
Jeg kan ikke se om chokoladen skal smeltes eller bare i små stykker i kiksebunden??
KH Bitten
Hej Birte
Den rører du blot i, finthakket – så smelter den automatisk da smørret jo er varmt:)
Kh Dianna