Mørbradbøffer i cremet pebersauce - To klassikere i skøn kombination

Mørbradbøffer i cremet pebersauce

Mørbradbøffer i cremet pebersauce
Opskrift på saftige pandestegte mørbradbøffer i en rig og cremet pebersauce.
Mørbradbøffer i cremet pebersauce - To klassikere i skøn kombination

Velkommen til en sand smagsoplevelse, hvor traditionelle mørbradbøffer møder en luksuriøs og pikant pebersauce, der vil vække dine smagsløg. Denne opskrift på mørbradbøffer i cremet pebersauce er ikke kun nem at tilberede, men den bringer også en gourmetoplevelse ind i dit køkken med få ingredienser og rige smage.

Bøfferne af svinemørbrad skæres i passende stykker, vendes i mel og steges gyldne i smør. Det simple, men effektive forarbejde sikrer et perfekt saftigt og mørt resultat hver gang. Saucen, som virkelig er hjertet i denne ret, laves direkte på panden, hvor de saftige smagsstoffer fra bøfferne allerede har været. Tilføjelsen af knust madagaskar peber tilfører en varme, mens dijon-sennepen introducerer en mild, men tydelig skarphed. Et godt skvæt cognac tilfører en dyb og aromatisk smag, der komplementeres vidunderligt af den rige fløde.
Server disse himmelske bøffer med nye kogte kartofler eller prøv dem med stegte eller knuste kartofler for en mere rustik fornemmelse. Et generøst drys frisk persille tilføjer ikke kun en frisk farvekontrast, men også en let og frisk smag, der balancerer de rige toner i saucen.

Dette måltid er ikke bare en middag – det er altså en oplevelse, der indbyder til at nydes i godt selskab. Perfekt til en hyggelig weekendmiddag eller en særlig anledning, hvor maden er i centrum med en god flaske vin til.

Mørbradbøffer i cremet pebersauce - To klassikere i skøn kombination

Mørbradbøffer i cremet pebersauce

Opskrift på saftige pandestegte mørbradbøffer i en rig og cremet pebersauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Mørbradbøffer, Peberesauce
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad á ca. 700 g
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk paprika
  • Salt og peber
  • 50 g smør
  • Lidt olie

Pebersauce

  • 2-3 spsk madagaskar peber, drænet for væde
  • 25 g smør
  • 1 lille skalotteløg, finthakket
  • 3/4 dl cognac
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 dl oksebouilloon
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og friskkærnet peber

Til servering

  • Kogte eller stegte kartofler
  • Frisk persille

Sådan gør du

Mørbradbøffer

  • Puds mørbraden og skær den ud i bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.
    Bank stykkerne let flade.
  • Bland melet med paprika og krydr med salt og peber, og vend mørbradbøfferne heri.
  • Smelt smørret og en smule olie på en pande, og steg mørbradbøfferne ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Giv dem ca. 3 minutter på hver side, – de må gerne være svagt rosa indeni.
    Læg mørbradbøfferne til side på en tallerken.

Cremet pebersauce

  • Mas peberkornene med bladet på en kniv, og hak dem derefter.
    Jeg foretrækker dem ikke for store i stykkerne, – men hak dem som du foretrækker det.
  • På samme pande smeltes smørret til saucen, og løgene steges klare heri.
    Er der meget "grums"/melrester fra mørbradbøfferne på pande, skal disse fjernes først.
  • Hæld cognac ved, lad den koge op, – og flamber cognacen ved at sætte ild til den.
    Ryst gerne let med gryden imens den flamberer, til flammen forsvinder – men pas på med åben ild i køkkenet.
    Du kan også blot lade den koge kogt ind, uden at flambere den. Den skal koge helt ind, til der næsten ikke er mere tilbage.
  • Tilsæt knuste peberkorn og dijon sennep, og rør det sammen i gryden, – og hæld derefter bouillonen ved.
    Lad den koge igennem ved god høj varme i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt fløden, og lad saucen koge ind ved middel varme, til du du har den ønskede konsistens. 
    Lad den koge i minimum 5 minutter, og rør undervejs. Saucen tykner yderligere når den køler let af.
  • Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.

Servering

  • Læg mørbradbøfferne tilbage i saucen, top med finthakket persille og friskkværnet peber, og server med f.eks. nye kogte kartofler, stegte kartofler eller lignende.
Mørbradbøffer i cremet pebersauce - To klassikere i skøn kombination
Mørbradbøffer i cremet pebersauce – To klassikere i skøn kombination

Kommentarer

  1. Valerina

    Kan man undlade cognac eller tilføje noget andet? 🙂

  2. Anni Pedersen

    Hejsa
    Bruger du både gryde og pande

    • Hej Anni

      Jeg bruger kun en pande – mørbradbøfferne hviler imens. saucen laves på samme pande 🙂

      Kh Dianna

  3. Mette Faust Halsted

    5 stars
    Den smager helt fantastisk, saucen er lige i øjet og synes personligt en god kvalitet svinemørbrad smager bedre end rødt kød. Hele familien er fan. Vi fik ovnstegte kartofler og bimi broccoli uhmmm

    • Hej Mette

      Ej hvor dejligt at høre – tak 🙂
      Og jeg er helt enig, vil meget hellere have et stykke godt svinekød fremfor okse 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)