Opskrift på saftige pandestegte mørbradbøffer i en rig og cremet pebersauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Mørbradbøffer, Peberesauce
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1svinemørbrad á ca. 700 g
2dlhvedemel
1tskpaprika
Salt og peber
50gsmør
Lidt olie
Pebersauce
2-3spskmadagaskar peber, drænet for væde
25gsmør
1lille skalotteløg, finthakket
3/4dlcognac
1spskdijonsennep
2dloksebouilloon
2dlpiskefløde
Salt og friskkærnet peber
Til servering
Kogte eller stegte kartofler
Frisk persille
Sådan gør du
Mørbradbøffer
Puds mørbraden og skær den ud i bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.Bank stykkerne let flade.
Bland melet med paprika og krydr med salt og peber, og vend mørbradbøfferne heri.
Smelt smørret og en smule olie på en pande, og steg mørbradbøfferne ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Giv dem ca. 3 minutter på hver side, – de må gerne være svagt rosa indeni.Læg mørbradbøfferne til side på en tallerken.
Cremet pebersauce
Mas peberkornene med bladet på en kniv, og hak dem derefter. Jeg foretrækker dem ikke for store i stykkerne, – men hak dem som du foretrækker det.
På samme pande smeltes smørret til saucen, og løgene steges klare heri.Er der meget "grums"/melrester fra mørbradbøfferne på pande, skal disse fjernes først.
Hæld cognac ved, lad den koge op, – og flamber cognacen ved at sætte ild til den. Ryst gerne let med panden imens den flamberer, til flammen forsvinder – men pas på med åben ild i køkkenet.Du kan også blot lade den koge kogt ind, uden at flambere den. Den skal koge helt ind, til der næsten ikke er mere tilbage.
Tilsæt knuste peberkorn og dijon sennep, og rør det sammen i gryden, – og hæld derefter bouillonen ved.Lad den koge igennem ved god høj varme i ca. 5 minutter.
Tilsæt fløden, og lad saucen koge ind ved middel varme, til du du har den ønskede konsistens. Lad den koge i minimum 5 minutter, og rør undervejs. Saucen tykner yderligere når den køler let af.
Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
Servering
Læg mørbradbøfferne tilbage i saucen, top med finthakket persille og friskkværnet peber, og server med f.eks. nye kogte kartofler, stegte kartofler eller lignende.