Restaurant Melsted Badehotel

5-retters madmagi og solnedgang ved Melsted Badehotel

Vi tog turen fra Nordlandet til Melsted, hvor vi fik en af årets smukkeste og mest smagfulde aftener. Her er historien om en middag, hvor alt spillede – fra hummermayo til dulce de leche og børnedessert i særklasse.

Gourministeriet - Dianna Brinch
Dianna Brinch
Gourministeriet

Middag på Melsted Badehotel
– 5-retters menu med havudsigt og charme

Det hele begyndte med verdens venligste taxachauffør, Bjarne, der hentede os i Nordlandet. Turen til Melsted Badehotel blev en lille sightseeing i sig selv, fyldt med hans gode historier om øen, om steder at udforske, og om bageriet i Rønne, hvor de efter sigende laver de bedste kanelsnurrer på Bornholm.

Vi ankom til den smukke, hvide bygning med det klassiske logo på gavlen. Det hele emmede af sommer, stil og gæstfrihed. Indenfor blev vi mødt af lyseblå nuancer, bløde møbler og en hyggelig stue, som ledte os direkte ind i restauranten. Her ventede os en aften, vi sent vil glemme.

Stemning og udsigt

Solen kastede sine sidste stråler ind over det, der må være et af Bornholms smukkeste udsigtspunkter. Restauranten har store vinduer og en terrasse, hvor man – når vejret er til det – kan spise ude med havet i første parket. Det var lidt for køligt denne aften, men udsigten og lyset ramte os alligevel helt ind i sjælen.

Børnevenlighed i topklasse

Vores piger, Alberte og Olivia, fik pasta med kødboller – smagfuldt, hjemmelavet og med samme omsorg som de voksnes menu. Men det var desserten, der stjal showet: koldskålsis med seks slags toppings – fra friske bær og crumble til små marengs. Det var et sandt dessertlandskab og måske den mest gennemførte børnedessert, vi nogensinde har set.

Betjening og stemning

Personalet var søde, opmærksomme og afslappede – en perfekt balance mellem professionalisme og hygge. Det hele emmede af overskud og kærlighed til stedet.

Afslutningen

Vi sluttede aftenen med, at Bjarne hentede os igen og kørte os hjem til Nordlandet. En aften rundet af i samme ånd, som den begyndte – venligt, roligt og fyldt med nærvær.

Det spiste vi på Melsted Badehotel

Menuen skifter hver eneste dag. Der laves kun mad til det antal gæster, der har bestilt på forhånd, og det betyder nul madspild og friskhed i hver eneste servering.

Denne aften fik vi følgende:

1. ret: Sprødt æg med hummermayo og radiser – en lille, knasende eksplosion med silkeblød mayo og perfekt afstemt salt fra havet.

2. ret: Blomkål med ramsløg og sprødt hønskind – grøn, sprød og intens, med masser af forårsfornemmelser og skovbund i smagen.

3. ret: Strandkrabbebisque med skaldyrsravioli og røget laks – en dyb, intens suppe med perfekt balanceret fedme og røg.

4. ret: Oksemørbrad fra Himmerland med bearnaise, syltede løg og grillede asparges – saftigt, velsmagende og klassisk uden at være kedeligt.

Dessert: Dulce de leche-mousse med blåbær, snurra-knas (fra deres egne kanelsnurrer!) og lun brunsvigersauce – et festfyrværkeri af smag og tekstur.

Og så var der vinene. Vi drak bl.a. en Chablis 1er Cru Montmains 2022 og Château Haut-Mayne 2021, begge perfekt afstemt til menuens progression.

Gourministeriet på Melsted Badehotel

Højdepunkter:

    • Beliggenhed: Melsted, tæt på Gudhjem – smuk havudsigt og klassisk badehotel-stemning

    • Hvad vi spiste: 5-retters menu med alt fra hummermayo til oksemørbrad og dulce de leche

    • Highlights: Fantastisk dessert, børnemenu i særklasse, personlig service og vinvalg i top

    • Pris og vurdering: Ca. 3.000 kr. for to voksne inkl. vin – fuld valuta for pengene

    • Stemning og service: Rolig, personlig og gennemført – som at være hjemme hos nogen, der elsker mad

Adresse

Melstedvej 27
3760 Gudhjem

Website

melsted-badehotel.dk
restaurant@melsted-badehotel.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *