Lun pastasalat - Opskrift på lun pastasalat med grøntsager

Lun pastasalat med grøntsager

Lun pastasalat med grøntsager
Opskrift på nem lun pastasalat med masser af grøntsager, soltørrede tomater og parmesan.
Lun pastasalat - Opskrift på lun pastasalat med grøntsager

Den lækreste pastasalat, – en lun pastasalat med med sprøde grøntsager, soltørrede tomater og parmesan.
Lun pastasalat passer perfekt som tilbehør til f.eks. en stegt kylling, en svinemørbrad eller sommerens grill. Pasta salaten kan også serveres alene, til frokost eller aftensmad med f.eks. en skive brød til, eller en rest kylling, laks eller lignende.
Lun pasta salat er en dejlig modsætning til den almindelige kolde pasta salat som vi kender den, – og jeg elsker selv at sætte den på bordet som tilbehør, og mine gæster er vilde med den.
Denne her lune pastasalat rummer masser af smag fra bl.a. hvidløg, soltørrede tomater, basilikum og persille, – den er bare mega lækker altså.
Du kan skifte grøntsagerne ud med hvad du måtte have liggende, – til en lun pastasalat kan jeg bl.a. anbefale aubergine, grønne asparges, grøn peber, broccoli eller broccoliasparges. Sukkerærter er også virkelig lækkert i en lun pasta salat, – en håndfuld cherrytomater gør det også super godt i pastasalaten.

Lun pastasalat - Opskrift på lun pastasalat med grøntsager

Lun pastasalat med grøntsager

Opskrift på nem lun pastasalat med masser af grøntsager, soltørrede tomater og parmesan.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.95 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Grill tilbehør, Pastasalat
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Lun pastasalat

  • 250 g pasta (ukogt vægt)
  • 200 g brune champignon, skåret i skiver
  • 150 g haricots verts, friske eller fra frost
  • 1 rød peber, skåret i skiver
  • 1 løg, skåret i skiver
  • 1/2 squash, skåret i skiver
  • 2 håndfulde rucola
  • 25 g parmesan, fintrevet
  • Olie
  • Salt og peber

Marinade

  • 80 g soltørrede tomater
  • 1/2 dl olie fra de soltørrede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikumblade, ca. 5 stilke – hakket
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen som anvist på pakken og skyl det derefter i rigeligt koldt vand til det er kølet helt af, – lad den dræne i en sigte.
    *Du kan også sagtens bruge en rest kogt pasta, hvis du har det liggende.
  • Bland imens ingredienserne til marinaden, – olie, basilikum, persille, hvidløg og soltørrede tomater, – smag til med salt og peber og stil til side.
  • Overhæld haricots verts med kogende vand og lad dem stå i 3-4 minutter, – og dræn dem derefter for væde.
  • Varm en smule olie på en pande, og steg champignon skiverne af ved høj varme. De skal være lækre brunede og have smidt alt væden.
  • Tilsæt løgene og steg dem med et par minutter, og tilsæt derefter haricots verts, squash, peberfrugt og halvdelen af marinaden.
  • Steg det hele igennem i ca. 4-5 minutter, – og krydr med en smule salt og peber.
  • Hæld pastaen over sammen med parmesan og den sidste del af marinaden. Vend det godt sammen.
  • Vend rucolaen i pastasalaten, smag til med salt og peber, og server salaten lun
Lun pastasalat - Opskrift på lun pastasalat med grøntsager
Lun pastasalat – Opskrift på lun pastasalat med grøntsager

Kommentarer

  1. Sanne Hansen

    5 stars
    Smager fantastisk

  2. 5 stars
    Hej
    Den smager rigtig godt – den er nærmest vanedannende – i dag er det anden gang vi skal have den indenfor 14 dage

Skriv et svar til Sanne Hansen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)