Kanelstjerne - Opskrift på stjernebrød med kanel

Kanelstjerne – Stjernebrød med kanel

Kanelstjerne - Opskrift på stjernebrød med kanel
Kanelstjerne - Stjernebrød med kanel
Opskrift på stjernebrød med kanel - Kanelstjerne.
4.95 fra 20 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Det lækreste stjernebrød med kanel, – snasket, saftigt og lækkert.
Denne kanelstjerne smager simpelt helt fantastisk, – brødet er saftigt, blødt og lækkert, og med masser af kanelremonce, uhmm 🙂
Stjernebrød med kanel, – man kommer næsten ikke unden om det i tiden op til jul og igennem hele december måned.
Det smager afsindig godt, og så er det virkelig nemt at bage (se video under opskriften). Dejen er super lækker at arbejde med, – og brødet smager af jule og dejlige hyggestunder.
Opbevar din kanelstjerne ved stuetemperatur i en lufttæt pose, eller på et spækbræt dækket med film.

Kanelstjerne - Opskrift på stjernebrød med kanel

Kanelstjerne – Stjernebrød med kanel

Opskrift på stjernebrød med kanel – Kanelstjerne.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.95 fra 20 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: Jul, Julebag, Stjerneskud mad
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal8 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Kanelstjerne dej

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken mælk
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 75 g smør, stuetemperatur
  • Mælk eller sammenpisket æg til pensling

Remonce

  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 150 g brunfarin
  • 3 spsk kanel

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i mælken, og tilsæt æg og sukker.
  • Bland hvedemel, kardemomme og salt, og tilsæt lidt ad gange, til alt melet er brugt og rørt ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i små tern, og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne. Det tager ca. 5-8 minutter ved god høj hastighed.
  • Smør hænderne med lidt olie eller fugt dem med lidt vand, form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.
  • Bland imens ingredienserne til remoncen og sæt den til side på køkkenbordet.
  • Del dejen i 4 lige store stykker, og form disse til boller. Mas hver bolle let flad, og rul dem ud på et let meldrysset bord til cirkler med en diameter på ca. 30 cm.
  • Smør 3 af fladerne med marcipanremonce.Er remoncen svær at smøre ud, kan du med fordel varme en ske op i lidt kogende vand, og smøre remoncen ud med bagsiden af skeen.
  • Læg de 3 smurte cirkler ovenpå hinanden på et stykke bagepapir, med remonce siden opad, og slut af med den cirkel uden remonce.
  • Læg en talleken ovenpå, på ca. 27-28 cm I diameter, og skær overskydende dej af, så du får en flot rund cirkel.
    Den overskydende dej kan du lave til 2-3 snurrer.
  • Sæt et glas på cirka 6-7 centimeter i midten af cirklen, og snit nu dejen i 16 lige store strimler – ud fra glasset.
    Det gøres nemmest ved først at dele dejen i 4 lige store stykker, der hver deles i 2 og disse deles derefter i endnu 2 stykker. Fjern derefter glasset.
  • Løft nu 2 "strimler", én i hver hånd, og sno dem 3 gange rundt – væk fra hinanden. Tryk enderne godt sammen på den høje led, så de slutter tæt i spidsen. Fortsæt til du er nået hele vejen rundt, og brødet ligner en stjerne.
    Se evt. videoen over opskriften.
  • Lad stjernebrødet efterhæve i ca. 30 minutter under et fugtigt klæde.
  • Pensl stjernebrødet med sammenpisket æg og bag det i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 15-18 minutter.
  • Lad den køle let af inden servering eller server den kold.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Kanelstjerne - Opskrift på stjernebrød med kanel
Kanelstjerne – Opskrift på stjernebrød med kanel

Kommentarer

  1. Lone Alber

    Kan man evt lave kanelstjernen sem langtidhævet?

    • Hej Lone

      Du kan sagtens koldhæve den, der skal du kun bruge 12 g gær:)

      Lader du den langtidshæve på køkkenbordet, 4-5 timer kan du nøjes med 14 g gær:)

      Kh Dianna

  2. Gülsüm

    5 stars
    Hej Dianna
    Jeg er meget glad fordi jeg fandt din webside.
    Jeg har altid drømt en webside som din.
    Det er mega nemt at søge opsktifter og følge med imens man er i køkken.
    Tak for sharing geniale ideer for os.
    Mvh Gülsüm Kücükavci

    • Hej Gülsüm

      Åhhh, – sikke da en helt vidunderlig besked at modtage 🙂
      Tusind tusind tak for de søde ord, hvor gør det mig bare glad at høre altså 🙂

      Kh Dianna

  3. Alberte Grassov

    Kan jeg lave dejen dagen i forvejen og lade den hæve i køleskabet? ❤️

    • Hej Alberte

      Det kan du sagtens gøre 🙂
      Prøv at nøjes med 14 gram gær, – det skulle være rigeligt 🙂

      Kh Dianna

  4. Camilla

    Hej kan man forberede hele stjernen dagen inden også komme den i ovnen dagen efter?
    Og vil det fungere hvis man tilføjer marcipan til remoncen?

    • Hej Camilla

      Du kan sagtens tilsætte marcipan i remoncen 🙂
      Uhhh det har jeg ikke prøvet. Skule man gøre det, skal der i hvert fald mindre gær i, og den skal også stå på køl og hæve så.

      Jeg ville nok hellere bage den, og så måske give den 3-4 minutter mindre.
      Og så smide den i ovnen dagen efter og give den til denne r gylden og lun 🙂

      Kh Dianna

  5. Brian Jensen

    5 stars
    Nem at følge , selv for utrænede hænder som mine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)