
Jordbærsalat med burrata, pistacie og lime – nem sommerfavorit.
Den her jordbærsalat med burrata og pistacie er sommer på en tallerken. En helt enkel og uimodståelig snack, appetitvækker eller tilbehør til grillmaden – og så er den klar på under 10 minutter!
Frisk burrata åbnes og toppes med søde jordbær, usaltede pistacienødder og masser af friske basilikumblade og hakketmynte. Et frisk skud limeskal, et lille dryp god olivenolie og et drys friskkværnet peber – og så har du en let og cremet salat med både sødme, syre og crunch.
Den er genial som en delevenlig snack til et glas kølig hvidvin i solen, men fungerer også perfekt som forret, tapas eller som tilbehør til lyst kød – f.eks. grillet kylling eller svinemørbrad. Server med friskbagt brød eller sprøde skiver ristet surdejsbrød – og nyd den allerbedst frisklavet, mens burrataen stadig er cremet og blød og urterne friske.

Jordbærsalat med burrata og pistacie – Burrata med jordbær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 400 g jordbær
- 2 burrata
- 8 stilke basilikum, bladene heraf
- 2 forårsløg, fintsnittet
- 30 g usaltede pistacienødder, grofthakket
- 2-3 spsk olivenolie
- 2 spsk mynte, finthakket
- 1-2 lime, fintrevet skal
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rens og skyl jordbærrene, og dup dem tørre. Skær dem ud i kvarte, halve eller mindre stykker.
- Åben burrataen på en tallerken, og top med jordbær og basilikumblade.
- Drys med forårsløg og pistacienødder, og dryp olivenolien over.
- Drys til sidst med finthakket mynte, og fintrevet limeskal og krydr med friskkværnet peber.Server straks.