Hjemmelavet hvidløgolie, – mild og lækker, og helt perfekt til pizza, pita, brød, pasta, salater, tærter og kødretter.
Det tager ingen tid at lave hjemmelavet hvidløgsolie.
Ved at koge hvidløgene i olien i små 5 minutter, bliver de milde og bløde i smagen, – og mister den skarpe og bitre smag, som de har når de er friske. Du vil derfor med denne opskrift få en mild hvidløgsolie.
Ønsker du en mere skarp smag i olien, kan du undlade at lade hvidløgene tilberede med i olien. Varm da olien op til små 90 grader, hæld denne over hvidløgene, – og blend det så snart olien er kølet lidt af.
Jeg vil altid anbefale at laden køle af inden den blendes, så du ikke kommer til skade med den varme olie.
Hvidløgsolie kan bruges som tilbehør til alverdens retter, – pizza, pasta og tærter, – som dyppelser til brød, kød og kartofler.
Hvor længe kan hvidløgsolie holde sig?
Hvidløgsolie skal altid opbevares på køl.
Får vi gæster laver jeg portionen som beskrevet i opskriften, – men er det kun til min mand og jeg, laver jeg 1/2 portion, og så har vi til et par dage.
Jeg opbevar min hvidløgs olie på køl i 2-4 dage på køl.
Den kan godt holde sig længere, – men som med andre grøntsager der opbevares i olie i længere tid, kan der opstå en lille risiko for botulisme.
Hvordan man skal forholde sig til emnet, vil jeg lade være op til den enkelte. Jeg er desværre ikke kyndig på det område, så jeg vil anbefale at man selv søger informationer omkring emnet på nettet.
Da hvidløgsolie er så nemt at lave, vil jeg til hver en tid hellere lave en frisk portion, fremfor at opbevare en større portion i flere uger.
Hvidløgsolie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 dl smagsneutral olie – jeg bruger solsikke
- 15 fed hvidløg, pillet
- Salt
Sådan gør du
- Hæld olie, hvidløg og et godt nip salt i en gryde, og varm det op til det er ca. 100 grader.
- Lad hvidløgene koge i olien i ca. 5 minutter, – sluk derefter for blusset, og lad olien køle godt af med hvidløgene i.*Hvidløgne må ikke blive brune, – er de ved at blive gyldne skal du fjerne gryden fra blusset, og blot lade den køle af.
- Hæld det hele i en minihakker, og blend til hvidløgene er godt pureret. Smag til med salt.
- Opbevar olien på køl. *Læs intro for holdbarhed.