Hindbærfromage - Opskrift på klassisk hindbærfromage

Hindbærfromage

Hindbærfromage
Opskrift på blød og cremet hindbær fromage.
Hindbærfromage - Opskrift på klassisk hindbærfromage

Blød og luftig hindbærfromage, – cremet, sød og syrlig.
En vidunderlig sommerdessert fra “mormor-køkkenet”, der naturligvis kan serveres året rundt, men som absolut er et must når de danske hindbær er i sæson.
Hindbærfromage er en utrolig nem dessert at lave, – og lad dig nu ikke skræmme af at den indeholder husblas. Gør som der står i opskriften, så lover jeg det ikke går galt 😉
Du kan med fordel lave din hindbærfromage dagen i forvejen, og den kan serveres som her i portionsglas, eller den kan laves i en større serveringsskål.
Prøv også min opskrift på klassisk citronfromage – klik her.

Hindbærfromage - Opskrift på klassisk hindbærfromage

Hindbærfromage

Opskrift på blød og cremet hindbær fromage.
4.93 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

Hindbærsirup til fromagen*

  • 250 g hindbær fra frost
  • 1/2-1 vaniljestang, kornene heraf (alt efter størrelse)
  • 2 spsk citronsaft

Hindbær fromage

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 4 blade husblas

Til servering

  • Flødeskum, – ca. 1 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 citron, fintrevet skal heraf
  • Friske hindbær
  • Evt. andet pynt

Sådan gør du

Flødeskum, – ca. 1 1/2 dl piskefløde

  • Hæld hindbær, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm op ved middel varme.
  • Når hindbærrene har afgivet lidt væde skurs op for varmen, og hindbærrene koges op. Lad dem derefter små koge i ca. 8 minutter.
  • Sig hindbærsaften fra gennem en finmasket sigte og tilsæt citronsaften. Du skal ende med ca. 1 dl koncentreret hindbærsaft.
    Stil til side og lad den køle af mens fromagen forberedes.

Hindbærfromage

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
  • Pisk sukker og æggeblommer hvide og luftige i en skål.
  • I en anden skål piskes æggehviderne stive, og fløden piskes ligeledes til en blød flødeskum.
    Nu er der gang i 4 skåle lige, – så hold tungenlige i munden (og opvaskebørsten klar);-)
  • Smelt den udblødte husblas i en lille gryde ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen inden smeltning, den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
  • Rør hindbærsaften sammen med husblassen, – tilsæt en smule ad gangen. Rør det sammen med en ske til alt hindbærsaften er brugt.
    *Ved at gøre det på denne måde sikrer du at husblassen ikke klumper når den røres sammen med æggesnapsen, da den køles langsomt ned.
  • Rør hindbær/husblas saften sammen med æggesnapsen, og vend derefter flødeskummen i ad et par omgange.
  • Vend til sidst de piskede æggehvider i. Sørg for ikke at slå for meget luft ud af fromagen, – men sørg samtidig for at det hele er vendt/rørt godt sammen.
  • Fordel hindbærfromagen i 6 portionsglas, og stil dem på køl i minimum 2 timer, – og gerne natten over. Du kan evt. banke glassene forsigtigt ned i bordet for at få overfladen glat, – alternativt kan du glatte den ud med bagsiden af en varm ske.
    Husk at dække skålene til med film eller læg et låg over, så ikke hindbærfromagen tager smag eller får en grim overflade.
  • Inden servering toppes hindbærfromagen med flødeskum pisket med citronskal, friske hindbær og evt. et drys mynte, chokolade kugler eller lignende.
Hindbærfromage - Opskrift på klassisk hindbærfromage
Hindbærfromage – Opskrift på klassisk hindbærfromage
Hindbærfromage - Opskrift på klassisk hindbærfromage
Hindbærfromage – Opskrift på klassisk hindbærfromage

Kommentarer

  1. Pernille sutrow

    4 stars
    Det er ikke nødvendigt at bruge past. æg og hvider da salmonella ikke er en risiko i Danmark mere

    • Hej Perille

      Nej det er helt rigtigt, – og det gør jeg heller ikke altid selv 🙂
      Men da mange fortsat foretrækker det, vælger jeg at skrive det i opskriften – så kan man selv vælge hvad man foretrækker:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse