Hakkebøffer i fad - Opskrift med porre, svampe og bacon

Hakkebøffer i fad med porre, svampe og bacon

Hakkebøffer i fad med porre, svampe og bacon
Opskrift på lækre saftige hakkebøffer i fad, lavet med fløde, hvidvin, bacon, porre og svampe.
Hakkebøffer i fad - Opskrift med porre, svampe og bacon

Lækre saftige hakkebøffer, – brunet på panden, og derefter tilberedt i den lækreste cremede flødesauce lavet med hvidvin, porre, svampe og bacon. Masser af smag, cremet og bare helt igennem fantastisk.
Vi er vilde med hakkebøffer herhjemme, og jeg elsker når de bliver tilberedt i en form for sauce, – jeg er jo en sauce/dip/dressing pige 😉
Derudover kan vi godt lide en god stor hakkebøf, – men du kan naturligvis godt bruge mindre kød hvis du foretrækker det. Bruger du mindre end 150 gram pr. person, så skal du være opmærksom på at bøfferne nok skal tilberede lidt kortere tid, så du sikre de ikke bliver tørre 🙂 Men… Idet de tilberedes i sauce, så skal der alligevel en del til at gøre dem tørre.
Disse blev mega lækre, – saucen har den skønneste cremede konsistens, masser af smag og godt med fyld. Server ved kogte ris, kartofler, mos, grøntsager eller pasta, – retten klæder det meste.

Hakkebøffer i fad - Opskrift med porre, svampe og bacon

Hakkebøffer i fad med porre, svampe og bacon

Opskrift på lækre saftige hakkebøffer i fad, lavet med fløde, hvidvin, bacon, porre og svampe.
4.79 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød
  • 200 g bacon, skåret i tynde strimler
  • 250 g brune champignon, skåret i skiver
  • 1 porre, skåret i ringe – gem toppene
  • 1 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 1/2 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
  • 2 dl bouillon, okse eller kylling
  • 1 1/2 dl hvidvin (kan undlades, – tilsæt da 1/2 dl ekstra bouillon)
  • 25 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • Salt og peber
  • Evt. forårsløg og persille til toppen

Sådan gør du

  • Form kødet til 4 lige store hakkebøffer, krydr med salt og peber.
  • Smelt smørret på en pande, og steg bøfferne ved høj varme til er flotte brune på begge sider. De skal ikke tilberedes færdigt på panden, det bliver de i ovnen. Læg bøfferne på en tallerken, eller i en ovnfast fad hvis retten skal tilberedes i sådan et, og stil til side.
    Jeg har tilberedt retten i min pande, – så der lægges bøfferne blot til side på en tallerken.
  • Steg bacon af i fedtresterne på panden, – det skal steges til baconen er gyldne og let sprød.
  • Tilsæt derefter svampene og steg dem med ved god høj varme til de har smidt noget af væsken.
  • Tilsæt løg, hvidløg og porre, og steg med et par minutter. Krydr med friskkværnet peber og lidt salt.
    Gem toppene af porrerne, snit disse i ringe, og vend dem i saucen lige inden den kommer i ovnen, så beholder de en fin farve.
  • Drys med hvedemel og vend det godt sammen, og hæld derefter hvidvinen over, og lad den koge ind.
  • Tilsæt bouillon og fløde, og lad saucen små simre i ca. 5 minutter.
  • Smag saucen til med salt og peber, husk bøfferne også vil afgive lidt, – og vend til sidst de grønne porretoppe i.
  • Sluk for blusset og læg bøfferne ned i saucen, – du kan enten dække dem helt med sauce, eller lade toppen være fri.
    Tilberedes retten i et ovnfast fad, hældes saucen blot ved bøfferne, – helt samme fremgangsmåde.
  • Bag dem i en forvarmet ovn, ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-20 minutter, – alt efter tykkelse på bøfferne, og hvordan du ønsker dem tilberedt.
  • Top retten med fintsnittet forårsløg og persille, og server med ris, pasta, kartofler, mos eller lignende.
Hakkebøffer i fad - Opskrift med porre, svampe og bacon
Hakkebøffer i fad – Opskrift med porre, svampe og bacon
Hakkebøffer i fad - Opskrift med porre, svampe og bacon
Hakkebøffer i fad – Opskrift med porre, svampe og bacon

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse