Lækre saftige hakkebøffer i fad, – brunet på panden, og derefter tilberedt i den lækreste cremede flødesauce lavet med hvidvin, porre, svampe og bacon. Masser af smag, cremet og bare helt igennem fantastisk.
Vi er vilde med hakkebøffer herhjemme, og jeg elsker når de bliver tilberedt i en form for sauce, – jeg er jo altså en sauce/dip/dressinge pige 😉
Hakkebøffer i fad kan serveres med kartofler, kartoffelmos, bagte rodfrugter eller ris.
Hakkebøffer i fad
Vi kan godt lide en god stor hakkebøf, – men du kan naturligvis godt bruge mindre kød hvis du foretrækker det. Bruger du mindre end 150 gram pr. person, så skal du være opmærksom på at bøfferne nok skal tilberede lidt kortere tid, så du sikre de ikke bliver tørre 🙂
Men… Idet de tilberedes i sauce, så skal der alligevel en del til at gøre dem tørre.
Denne portion hakkebøffer i fad blev mega lækker, – saucen har den skønneste cremede konsistens, masser af smag og godt med fyld.
Server ved kogte ris, kartofler, mos, grøntsager eller pasta, – retten klæder det meste.
Hakkebøffer i fad med porre, svampe og bacon
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 g hakket oksekød
- 200 g bacon, skåret i tynde strimler
- 250 g brune champignon, skåret i skiver
- 1 porre, skåret i ringe – gem toppene
- 1 løg, grofthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 1/2 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
- 2 dl bouillon, okse eller kylling
- 1 1/2 dl hvidvin (kan undlades, – tilsæt da 1/2 dl ekstra bouillon)
- 25 g smør
- 2 spsk hvedemel
- Salt og peber
- Evt. forårsløg og persille til toppen
Sådan gør du
- Form kødet til 4 lige store hakkebøffer, krydr med salt og peber.
- Smelt smørret på en pande, og steg bøfferne ved høj varme til er flotte brune på begge sider. De skal ikke tilberedes færdigt på panden, det bliver de i ovnen. Læg bøfferne på en tallerken, eller i en ovnfast fad hvis retten skal tilberedes i sådan et, og stil til side.Jeg har tilberedt retten i min pande, – så der lægges bøfferne blot til side på en tallerken.
- Steg bacon af i fedtresterne på panden, – det skal steges til baconen er gyldne og let sprød.
- Tilsæt derefter svampene og steg dem med ved god høj varme til de har smidt noget af væsken.
- Tilsæt løg, hvidløg og porre, og steg med et par minutter. Krydr med friskkværnet peber og lidt salt.Gem toppene af porrerne, snit disse i ringe, og vend dem i saucen lige inden den kommer i ovnen, så beholder de en fin farve.
- Drys med hvedemel og vend det godt sammen, og hæld derefter hvidvinen over, og lad den koge ind.
- Tilsæt bouillon og fløde, og lad saucen små simre i ca. 5 minutter.
- Smag saucen til med salt og peber, husk bøfferne også vil afgive lidt, – og vend til sidst de grønne porretoppe i.
- Sluk for blusset og læg bøfferne ned i saucen, – du kan enten dække dem helt med sauce, eller lade toppen være fri.Tilberedes retten i et ovnfast fad, hældes saucen blot ved bøfferne, – helt samme fremgangsmåde.
- Bag dem i en forvarmet ovn, ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-20 minutter, – alt efter tykkelse på bøfferne, og hvordan du ønsker dem tilberedt.
- Top retten med fintsnittet forårsløg og persille, og server med ris, pasta, kartofler, mos eller lignende.
Lavede denne ret i Italien en aften hvor vi ikke skulle restaurant og børnene ikke ville have noget med pasta. Det var et kæmpe hit og nem at lave, da den ikke kræver super mange ingredienser. Har fået at vide at jeg skal lave den igen.
Smager simpelthen fantastisk godt. Kan varmt anbefales❤️
Hej Birgitte
Tusind tak for de søde ord, det er bare så dejligt at høre 🙂
Kh Dianna
Kan retten forberedes om formiddagen til gæster om aften?
Hej Birthe
Det kan du sagtens 🙂
Pas på ikke at tilberede bøfferne for meget, da de jo skal varmes op igen 🙂
Kh Dianna
Hej
Denne ret må prøves – kan den laves dagen før med undtagelse af turen i ovnen ?
Hej Susanne
Det kan du sagtens gøre, – men turen i ovnen skal nok være noget længere da retten jo så er blevet kold 🙂
Tag den gerne ud af køleskabet 1/2 times tid inden den skal i ovnen, så den ikke er køleskabskold 🙂
Kh Dianna
God smag
Tusind tak Emma:)
Hold nu op hvor smager den godt ..! Bestemt ikke sidste gang vi smager den.. Mums
Hej Pia
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækkert, med masser af smag.
Den bliver helt sikkert lavet igen
Hej Anita
Hvor er det godt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna