
Lækre saftige gulerodsbrud, – luftige, smagfulde og super nemme at bage.
De holder sig dejligt friske i en tætlukket pose, og smager vidunderligt lune som kolde. Brug dem som sandwich brød, mellemmåltid, – eller server dem med en skive ost til kaffen.

Gulerodsbrud
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl lunken vand eller danskvand
- 400 g hvedemel
- 2 gulerødder, groftrevet – ca. 150 g
- 80 g solsikkekerner
- 2 æg
- 50 g blødt smør
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- Mælk eller sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet, – tilsæt sukker og 1 æg og rør det let sammen. (Det andet æg skal bruges når dejen skal samles med gulerødder og solsikkefrø)
- Tilsæt saltet sammen med lidt hvedemel, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
- Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
- Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Læg dejen tilbage i røreskålen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- Tag dejen ud af skålen og lav en fordybning heri, og tilsæt det sidste æg, revet gulerod og solsikkekerner.
- Nu skal du nærmest hakke fyldet ind i dejen. Brug en dejskærer, fold dejen ind over hinanden, og hak den ud i mindre stykker. Fyldet vil løbe ud, det skraber du blot sammen med dejskæren og maser det ind i dejen igen. Når dejen er hakket godt ud, og fyldet er inde i de små dejklumper maser du dem sammen til et stykke, gerne med lidt højde, så du kan skære bollerne ud af dejen.
- Skær/hak 10-12 boller ud ad dejen, og placer dem på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad dine gulerodsbrud efterhæve i ca. 30. minutter under et klæde.
- Pensl dine gulerodsbrud med sammenpisket æg eller mælk, og bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15 minutter – alt efter størrelse. De skal være fine gyldne på overfladen.Jeg foretrækker ar bage 1 plade ad gangen, – vil du bage dem begge på én gang, så skal du bage på varmluft ved ca. 190 grader.
- Lad bollerne køle let af på en rist inden de pakkes i poser.
