
Lækker saftig svinemørbrad, fyldt med stegte svampe, spinat, soltørrede tomater og feta, – viklet i serrano og stegt i ovnen. Super nemt og vanvittig lækkert.
Server den som her med bagte grøntsager eller med en god grov salat til, pastasalat eller lignende.
Når du tilbereder din svinemørbrad på denne måde, med masser af fyld og viklet i serrano holder den på masser af smag og saft, – og du får det lækreste saftige resultat.

Fyldt svinemørbrad med svampe og feta – og grønt i fad
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Fyldt svinemørbrad
- 1 stor svinemørbrad
- 80 g svampe, skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld spinat
- 40 g soltørrede tomater i olie, skåret i strimler
- 60 g feta
- 1 lille løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 150 g serrano eller anden tørret skinke
- Salt og peber
- Olie
Bagte grøntsager
- 600 g små kartofler
- 3 store gulerødder
- 4 små løg – eller 8 skalotteløg (halveret)
- 3 fed hvidløg, skåret i skiver
- 1 håndfuld friske urter, jeg har brugt timian, kørvel, persille og estragon – brug gerne ramsløg hvis sæson og undlad hvidløg
- 3 spsk olivenolie – eller olien fra de soltørrede tomater
- Salt og peber
Sådan gør du
Bagte grøntsager
- Rens grøntsagerne grundigt. Skræl løg og gulerødder og rens kartoflerne fri for urenheder – lad skrællen blive på.
- Skær gulerødderne i tykke skiver, halver kartoflerne og skær løgene i både.
- Hæld alle grøntsagerne i et ovnfast fad, bland dem med olie, hakkede krydderurter og krydr med salt og peber.
- Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, og bag det i ca. 45 minutter. *Efter 15 minutter lægges svinemørbraden ind på bagepladen ved siden af fadet.
Fyldt svinemørbrad
- Varm lidt olie på en pande og svits champignon, hvidløg og løg af i ca. 5 min.
- Skru ned for blusset og tilsæt spinat og soltørrede tomater, og lad det varme med til spinaten falder sammen. Krydr med med salt og peber.Lad blandingen køle let af.
- Rens mørbraden fri for sener og urenheder, læg et dybt snit på midten af mørbraden, – på den lange led, og krydr den indvendigt med salt og peber. Sørg for ikke at skære igennem mørbraden.
- Fordel feta og det let afkølede fyld i lommen på kødet, og luk derefter kødet omkring fyldet.
- Vikl svinemørbraden med serrano. Gør det fast og tæt så fyldet holdes inde i svinemørbraden under tilberedning. Vikl evt. også med kødsnor for at holde den ekstra tæt sammen. Skal den ikke tilberedes med det samme pakkes mørbraden tæt i film. Vær opmærksom på at fyldet der skal være helt afkølet inden det puttes i mørbraden.
- Læg svinemørbraden ind på bageplade ved siden af fadet med grønt, og lad den tilberede i ca. 25-30 minutter, til den når en kernetemperatur på 62-65 grader. Mangler serranoen sprødhed kan du give den lidt grill i de sidste 5 minutter – det kan fadet med grønt også godt tåle.*Du kan også lægge svinemørbraden ovenpå grøntsagerne, – den vil give masser af smag til fadet med grønt.*Det hele kan også tilberedes i grillen. Grillen skal, som ovnen, have en temperatur på ca. 200 grader. Fade med grønt bages i 45 minutter, og svinemørbraden steges på en stegeflade i en smule olie i ca. 25-30 minutter. Vend den undervejs og steg til den er gylden hele vejen rundt, -, og rammer en kerne temperatur på mellem 62-65 grader.

Hej Dianna
Har du en opskrift på dressingen, man kan se på billedet?
Mvh Nanna
Hej Nanna
Det kan du tro, – det er den der hedder persilledressing 🙂
https://gourministeriet.dk/persilledressing/
Kh Dianna
Så lækket
Super god opskrift på fyldte mørbrad! Masser af smag og saftigt kød – klar anbefalelse!!
Hej Freja
Ihhh hvor dejligt altså tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna