
Lækre fiskefrikadeller serveret med nye kartofler, gulerødder og den bedste persillesauce.
En rigtig sommer ret der er super nem at lave, og som hele familien elsker. Fiskefrikadellerne er her lavet på ren torsk, men de kan også sagtens laves på en blanding af torsk og anden hvid fisk.

Fiskefrikadeller med nye kartofler og persillesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Fiskefrikadeller
- 800 g
torsk
- 2
løg
- 1 dl
mælk
- 1 dl
rasp
- 2
æg
- 1
citron, saften heraf
- 1 1/2 tsk
salt
-
Peber
-
Smør og olie til stegning
Persillesauce
- 500 g kogte kartofler
- 4 dl kogevand fra kartoflerne
- 2 dl
piskefløde
- 2 spsk
friskpresset citronsaft
- 1 stort bundt persille uden stilke
- 1 bouillon terning, - jeg bruger grøntsags bouillon
-
Salt og peber
Tilbehør
- 1,2 kg
små nye kartofler, renset
- 1 bdt
små fine gulerødder, renset fri for jord og top
-
Salt og evt. 5-8 peberkorn
-
Evt. persillestilke, løvstikke eller lignende til kogning
Sådan gør du
Fiskefrikadeller
- Rens torsken for evt. ben og skind, og skær den i store stykker.
- Blend torsk, løg, æg, mælk, citron og rasp til en ensartet masse.
- Tilsæt salt og krydr med peber og rør det godt ind i farsen, og lad farsen hvile 5-10 min.
- Varm smør og olie på en pande ved middel varme, og steg fiskefrikadellerne til de er gyldne og gennemstegte, - ca. 5 min. på hver side. Jeg bruger en ske til at forme fiskefrikadellerne, det er super nemt og på den måde kan man sørge for at de er nogenlunde lige store. Hold evt. fiskefrikadellerne lune i ovnen ved 60 grader når de løbende er færdigstegt.
Kartoflerne
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand evt. tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg i ca 15 min., - på den måde får du en lækker fast kartoffel. Tiden kommer selvfølgelig an på størrelsen af kartoflerne, - så mærke efter med en kødnål når de har trukket 10 min. Skulle de stadig være meget hårde tændes de blot igen i et par minutter, - man lærer hurtigt at vurdere koge tiden når man har gjort det nogle gange.
Persillesauce
- Hæld kogevand, piskefløde, citronsaft, bouillon og kartoffel tern i en blender, og blendt til saucen er helt glat. Har man en Thermomix kan denne holde saucen varm, ellers hældes saucen tilbage i en gryde og varmes igennem.
- Smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med mere væde.
- Lige inden servering hældes den varme sauce tilbage i blenderen og persillen blendes med, hæld tilbage i gryden og varm op. Alternativt kan persillen finthakkes i hånden og røres i saucen i gryden.


Pingback: Smørstegt rødspætte - Opskrift på rødspætte med persillesauce