Cremet tomat- og agurkesalat med græsk yoghurt og hvidløg

Cremet tomat- og agurkesalat

Cremet tomat- og agurkesalat
Opskrift på cremet tomat- og agurkesalat med græsk yoghurt.
Cremet tomat- og agurkesalat med græsk yoghurt og hvidløg

Cremet tomat- og agurkesalat med hvidløg og græsk yoghurt.

Her får du en af de der opskrifter, der bare redder ethvert sommerbord. En frisk og cremet tomat- og agurkesalat, der kombinerer det bedste fra det sprøde grønne og det cremede, syrlige fra en skøn hvidløgsdressing med græsk yoghurt.

Salaten er lynhurtig at bikse sammen og er en vaskeægte allrounder, der passer perfekt til alt fra grillmad til krydrede frikadeller, saftig kylling eller som fyld i et lækkert pitabrød. Det er sådan en salat, man vender tilbage til igen og igen – enkel, smagfuld og altid et hit.

Vil du lave den lidt på forhånd, så husk at salte og dræne tomater og agurker – så bevarer dressingen sin lækre cremede konsistens. Og allerbedst? Den smager himmelsk, lige når den er lavet.

Cremet tomat- og agurkesalat med græsk yoghurt og hvidløg

Cremet tomat- og agurkesalat

Opskrift på cremet tomat- og agurkesalat med græsk yoghurt.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Grill tilbehør, Salat tilbehør, Sommer salater
Samlet tid: 10 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g græsk yoghurt, helst 10%
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 300 g agurker, skåret I store tern
  • 300 g cherry tomater, skåret i tern
  • 1 lille rødløg, skåret i strimler
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. finthakket dild

Sådan gør du

  • Hæld agurk og tomat ternene i en sigte, krydr med salt og lad dem trække.
  • Rør imens ingredienserne til dressingen sammen.
  • Rør rundt i agurkerne og tomaterne så de afgiver så meget væske som muligt, og dup overfladen tør med lidt køkkenrulle.
  • Vend agurk, tomater og rødløg i dressingen og rør det godt sammen – evt. sammen med dild – og smagt til med friskkværnet peber og salt hvis der er behov for det.
  • Lad dressingen trække lidt og smag til igen, om den skal have mere salt og friskkværnet peber.
    Dressingen smager bedst indenfor de første par timer, derefter kan grøntsagerne godt afgive mere væde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)