Opskrift på cremet tomat- og agurkesalat med græsk yoghurt.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Grill tilbehør, Salat tilbehør, Sommer salater
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 73kcal
Ingredienser
200ggræsk yoghurt, helst 10%
1fedhvidløg, revet eller presset
1tskdijonsennep
1spskcitronsaft
300gagurker, skåret I store tern
300gcherry tomater, skåret i tern
1lille rødløg, skåret i strimler
Salt og friskkværnet peber
Evt. finthakket dild
Sådan gør du
Hæld agurk og tomat ternene i en sigte, krydr med salt og lad dem trække.
Rør imens ingredienserne til dressingen sammen.
Rør rundt i agurkerne og tomaterne så de afgiver så meget væske som muligt, og dup overfladen tør med lidt køkkenrulle.
Vend agurk, tomater og rødløg i dressingen og rør det godt sammen - evt. sammen med dild - og smagt til med friskkværnet peber og salt hvis der er behov for det.
Lad dressingen trække lidt og smag til igen, om den skal have mere salt og friskkværnet peber.Dressingen smager bedst indenfor de første par timer, derefter kan grøntsagerne godt afgive mere væde.