
Nem og lækker crumblekage bagt med æbler, marcipan og kanel. Denne æblecrumble er super nem at lave, og så er det en kage der klæder alle årstider.
Server den lun med iskold creme fraiche blandet med citronskal og vanilje, en god vaniljeis eller flødeskum.
Kagen kan også såerveres kold, – men personligt foretrækker jeg den lun.

Æblecrumble med marcipan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Æblefyld
- 650 g æbler – ca. 5 stk
- 3 spsk sukker
- 2 tsk kanel
Crumble
- 100 g havregryn – gerne grovvalsede
- 100 g hvedemel
- 80 g hasselnødder eller mandler, grofthakkede
- 80 g sukker
- 150 g koldt smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 godt nip salt
- 100 g marcipan, groftrevet
Til servering
- 3 dl creme fraiche
- 1 spsk flormelis
- 1 citron, fintrevet skal heraf
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Æblefyld
- Skær æblerne i tern eller skiver og vend dem med sukker og kanel.
- Hæld æblerne i en tærteform på ca. 25 cm., og fordel dem godt.
Crumble
- Bland mel, havregryn, vaniljesukker, salt, hakkede nødder og sukker i en skål, og smuldr smørret heri. Smør og de andre ingredienser skal smuldres helt sammen, – så du får en crumble.
- Fordel halvdelen af marcipanen over æblerne, og drys med halvdelen af crumblen. Top med den sidste halvdel af marcipan og resten af crumblen, – sørg for at æblerne er dækket hele vejen rundt.
- Bag din æblecrumble i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 25 minutter. Jeg sætter den gerne på næstnederste rille, – da nogle ovne varmer kraftigere ovenfra.
- Lad æblecrumblen hvile i 10 minutters tiden inden den serveres med creme fraiche rørt med vanilje, flormelis og citronskal.*Du kan også servere crumblen med flødeskum eller vaniljeis.


Kan den fryses?
Hej Signe
Jeg tror desværre crumble vil blive til den trælse side ovenpå en tur i fryseren:)
Dbh Dianna
Hej – jeg vil bare sige at jeg har haft frosset resten af en æblecrumble (din opskrift) og efterfølgende varmet den i microovn – og den var næsten lige så god som da den var friskbagt
Hej Karina
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – fedt du skriver det
Rigtig dejlig dag
Kh Dianna
Kan man lave mørdejen klar dagen før? Så det bare er at samle kagen dagen efter når man har gæster? Eller kan man varme den ligeså stille op igen?
Hej Hanne
Du kan gøre begge dele

Dejen kan sagtens ligge på køl natten over, og du kan også varme kagen op hvis du synes det er nemmest
Kh Dianna
Hvor mange dage kan den holde sig på køl?
Hej Jeanette
Den holder sig fint på køl i 2-3 dage
Kh Dianna
Vildt lækkert. Gæsterne nød den!
Hej Karin
Åhhh hvor godt altså, – tak for din besked:)
Kh Dianna
Jeg har gluten allergi Hvad kan jeg bruge istedet
Hej Anny
Uhhh jeg har ikke prøvet at lave den uden hvedemel, – men prøv at bruge 100 g havremel (blendet havregryn) i stedet for, og så stadig med 100 g havregryn der ikke er blendet
Kh Dianna
Til Anny og andre med glutenallergi:
Brug mandelmel i stedet for hvedemel, det bliver den kun bedre af.
KH Birte
Hej Birte
Tusind tak for fif, – det er hermed givet videre:)
Kh Dianna
Den bedste og nemmeste opskrift altid et hit når gæster ventes.
Hej Lene
Åhhh hvor er du sød at skrive det, – det er jeg så glad for at høre.
Tusind tak:)
Kh Dianna
Er det lag på lag? Eller æbler, marcipan, crumble? Jeg er lidt forvirret over formuleringen
Hej Ana
Marcipanen skal blandes i crumblen og lægges ovenpå æblerne
Kh Dianna
Hej. Tror du den kan laves med æblemos,eller bliver det for vådt
Halløj.
Er der nogen, der har prøvet med æblegrød / æblemos?
En simpelthen fantastisk æblecrumble smager fantastisk og den er nem. Holder sig godt i flere dage
Hej Anne-Marie
Hvor er det bare dejligt at høre – tusind tusind tak for de søde ord
Kh Dianna
Den smagte fantastisk – børnebørnene var vilde med den
Det er jeg så glad for at høre – tusind tak Gitte
Kh Dianna
Hej.
Skræller du æblerne ?.
Mvh Tina
Hej Tina
Nej jeg lader skrællen sidde på
Kh Dianna
Alt for høj temperatur
Hejsa
Mon ud hat kørt på varmluft? Jeg har altid bagt mine crumbles på 200 grader – uden problemer:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Er det gojibær du har pyntet kagen med ?
Har ellers lavet den en gang og må bare sige at den en så lækker
Bh Sunrid
Hej Sunrid
Ej hvor dejligt at høre

Det er faktisk bare frysetørrede hindbær der er på toppen
Kh Dianna