
Varm løgsuppe toppet med brødskiver og masser af gruyère, – det lyder ikke helt dårligt vel?
Denne franske løgsuppe har en perfekt balance mellem det søde fra de gyldne blancerede løg, let syre fra en sjat hvidvinseddike og det fede fra osten. Den smager helt fantastisk, og kan serveres som både forret og hovedret. Og top den nu med rigelige mængder gruyère, – den kan sagtens klare det.

Fransk løgsuppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1,2 kg
hvide løg, skåret i strimler
- 2 fed
hvidløg, revet
- 2 dl
hvidvin
- 1 1/2 l
okseboullion
- 2 tsk
hvidvinseddike
- 2
laurbærblade
- 4
stilke timian
- 100 g
smør
- 1 flute - skåret i skiver på ca. 1/2 cm i tykkelsen
- 300 g
gruyère, groftrevet
-
Salt og peber
-
Blød timian til topping
Sådan gør du
- Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme og tilsæt løgene. Lad løgene stå til de er gyldne brune og godt karameliserede, - det tager ca. 30-45 min. Rør jævnligt undervejs så ikke de brænder på, og skru evt. lidt ned for blusset hvis de gør.
- Tænd ovnen på 200 grader, fordel brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag brødskiverne til de er helt sprøde. Stil dem til side og skru nu ovnen op på 230 grader, almindelig ovn.
- Når løgene er godt brunede og karameliserede tilsættes hvidløg som steges med et minuts tid.
- Hæld hvidvin over og lad den koge ind i et par minutter.
- Hæld boullion over, tilsæt timian og laurbærblade, og lad suppe små simre i ca. 20 min.
- Tilsæt hvidvinseddike og smag til med salt og peber.
- Hæld suppen i de små skåle så den er ca. 1 cm fra kanten. Læg brødskiver på toppen af hver suppe, knæk evt. stykkerne så hele fladen er dækket af brød, og fyld derefter et godt lag revet ost ovenpå, - den kan godt klare en god hundfuld på hver.
- Stil skålene på en bageplade og bag dem i ca. 5-8 min. til osten er smeltet helt ned i brødet, og har fået en gylden overflade.
- Server straks toppet med lidt blød timian.

Hej Dianna
Det ser lækkert ud. Værd at prøve.
Vil gerne spørge dig, hvor du har købt skålene.
Mvh
Finn
Hej Finn
Tusind tak for din besked, – hvor er de dejligt du kan lide hvad du ser 🙂
Skålene er fra Le Cruset, hvis du googler “Le Cruset minigryde”, så kommer de frem – de fåes i alverdens farver 🙂
Rigtig god fornøjelse, og dejlig dag 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Ofte set berømte kokke lave den og tænkte det nok var en videnskab. Tak for at gøre det nemt for mig. Jeg fik det største smækkys da manden sagde tak for mad første gang jeg lavede den. Nu er jeg på siden igen fordi den er på denne uges madplan.
Kan man lave suppen forinden og så varme op?
Og kan man bruge en anden ost til brødene?
Jeg tænker, at jeg vil bevæge mig ud i opskriften i næste uge. 🙂
Hej Susanne
Det tænker jeg sagtens du kan gøre:)
Blot lige varm op, og så i skålene med den:)
Du kan også sagtens bruge en anden ost, – vesterhavsost vil gøre sig super godt, men er du mere ril mozzarella så brug lidt revet mozzarella blandet med en god håndfuld parmesan – osten skal have noget smag:)
Rigtig god fornøjelse:)
Kh Dianna
Hej
Er der en bestemt hvidvin du anbefaler at bruge? (:
Glæder mig til at prøve din opskrift. Den virker lige til at gå til.
Hej Lærke
Tusind tak 🙂
Jeg plejer at bruge en chardonnay, simpelthen fordi det er hvad vi oftest har stående 🙂
Kh Dianna
Hej Diana.
Så er suppen lavet her ved Æ haw ️ og selv i sommerferien er suppe lækkert. Vi glæder os til aftensmad og tak for dig og ALLE dine fantastiske opskrifter ♥️