White russian cheesecake - Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka

White russian cheesecake

White russian cheesecake
Opskrift på cheesecake a la white russian, - lavet med Kahlua og vodka.
White russian cheesecake - Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka

Lækker cheesecake a la white russian, – lavet med mørk chokolade i kiksebunden samt kahlua og vodka i ostecremen. En voksen dessert med smag af den klassiske white russian drink, – og også en smule procenter.
Den er virkelig nem at lave, og kan med fordel laves dagen før. Jeg har pyntet den med chokoladespåner, guldflager og smukke guld chokolade kugler fra Special Moments.

White russian cheesecake - Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka

White russian cheesecake

Opskrift på cheesecake a la white russian, – lavet med Kahlua og vodka.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.87 fra 23 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g digestive kiks
  • 80 g ristede hasselnødder
  • 75 g mørk chokolade, grofthakket
  • 125 g smør

Ostecreme

  • 250 g flødeost
  • 3 dl piskefløde
  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g flormelis
  • 3/4 dl kahlua
  • 3/4 dl vodka
  • 3 spsk creme fraiche
  • 4 blade husblas

Derudover

  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast
  • Chokoladespåner til toppen
  • Evt. guldflager og chokolade kugler – disse er fra Special Moments

Sådan gør du

Kiksebund

  • Blend kiks og nødder til en fin mel.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Rør kikse/nøddemel og chokoladen ud heri, til chokoladen er smeltet og du har en ensartet kiksemasse.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
  • Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle let af, – dog uden den sætter sig.
  • Pisk 2 1/2 dl af fløden til en blød flødeskum, – hæld den sidste 1/2 dl i en kasserolle.
  • Rør flødeosten sammen med creme fraiche, den smeltede chokolade og flormelis, – og rør derefter kahlua og vodka i cremen.
  • Vend derefter flødeskummen i ostecremen, og sørg for ikke at slå luften ud af ostecremen.
  • Varm den sidste 1/2 dl fløde i kasserollen, – uden at den koger. Sluk for blusset og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her i, – et ad gangen.
  • Vend et par store skefulde ostecreme sammen med den lune fløde/husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er let afkølet.
  • Vend den afkølede husblasmasse i ostecremen, og rør den forsigtigt til den er fin glat.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.
  • Inden servering pyntes kagen med chokoladespåner, chokoladekugler og guldflager.
White russian cheesecake - Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka
White russian cheesecake – Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka
White russian cheesecake - Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka
White russian cheesecake – Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka
White russian cheesecake - Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka
White russian cheesecake – Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka
White russian cheesecake - Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka
White russian cheesecake – Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka
White russian cheesecake - Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka
White russian cheesecake – Opskrift på cheesecake med kahlua og vodka

Kommentarer

  1. Hanne Gaj Nielsen

    Hvornår skal creme fraisefarvet i? Det fremgår ikke i opskriften

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)