Tarteletter med svampe og ramsløg - Opskrift med stuvede svampe

Tarteletter med svampe og ramsløg

Tarteletter med svampe og ramsløg
Opskrift på tarteletter med flødestuvede svampe, hvidvin og ramsløg.
Denne portion giver til 3 tarteletter pr. person.
Obs. - er det ikke ramsløgssæson kan du tilsætte et lille fed fintrevet hvidløg.
Tarteletter med svampe og ramsløg - Opskrift med stuvede svampe

Sprøde tarteletter med ristede svampe, fløde, hvidvin og ramsløg. En vidunderlig ret med masser af smag, – super nem at bikse sammen og simpelthen så cremet, enkel og lækker.
Den er pakket med umami fra de stegte svampe, – og det går perfekt sammen med syren fra hvidvinen og fedmen fra fløden. Ramsløgene er lige prikken over i’et, – en mild smag af hvidløg der omfavner svampene helt perfekt. Er det uden for sæson kan du tilsætte et lille fed fintrevet hvidløg i stedet for.
Brug de svampe du foretrækker, eller de svampe der er i sæson.

Reklame, – da billederne er skudt i forbindelse med en kampagne med Aalborg Akvavit.

Tarteletter med svampe og ramsløg - Opskrift med stuvede svampe

Tarteletter med svampe og ramsløg

Opskrift på tarteletter med flødestuvede svampe, hvidvin og ramsløg.
Denne portion giver til 3 tarteletter pr. person.
Obs. – er det ikke ramsløgssæson kan du tilsætte et lille fed fintrevet hvidløg.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.74 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g blandede svampe – jeg har brugt brune champignon, østershatte og enoki
  • 4 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl hvidvin
  • 1 dl kogende vand + 1/2 grøntsags bouillonterning
  • 1 håndfuld friske ramsløg, grofthakket – ca. 20 blade (kan erstattes af 1 lille fed fintrevet hvidløg hvis det er uden for sæson)
  • 40 g smør
  • Salt og peber
  • Grønt til toppen, – evt. ramsløg, persille, brøndkarse eller blød timian
  • Tarteletter – beregn 3 stk pr. person

Sådan gør du

  • Rens svampene grundigt. Skylles de, skal de tørre grundigt på et viskestykke inden de steges.
  • Skær svampene i passende stykker. Brune markchampignon skæres i kvarte, – er de store skæres de i mindre stykker. Østershattene rives i mundrette bider og enoki svampene skæres af roden – hvis de sidder på sådan en.
  • Smelt smørret på en pande, og steg svampene af ved høj varme, til de er gyldne og lækre. Krydr med salt og peber.
    Bruger du enoki svampe kan du med fordel stege nogle af dem af i en smule smør først, til de er brunede og let sprøde. De er super lækre og fine at toppe tarteletterne med inden servering.
  • Når svampene er gyldne tilsættes halvdelen af ramsløgene (eller hvidløg), som vendes godt sammen med svampene.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge godt ind, – fortsat ved høj varme.
  • Tilsæt vand og bouillon, og kog også dette let ind.
  • Hæld fløden over, og lad saucen småkoge ved middel varme i ca. 10 minutter. Rør jævnligt så saucen ikke brænder på.
    Er saucen ikke tyknet nok, skruer du op til høj varme de sidste par minutter mens du rører i saucen.
  • Tilsæt de sidste ramsløg, smag til med salt og peber, og skru ned til svag varme. Lun i mellemtiden tarteletterne som beskrevet på pakken.
  • Fyld de lune tarteletter med de flødestuvede svampe og top med lidt finthakket grønt og evt. ristede enoki svampe.
Tarteletter med svampe og ramsløg - Opskrift med stuvede svampe
Tarteletter med svampe og ramsløg – Opskrift med stuvede svampe
Tarteletter med svampe og ramsløg - Opskrift med stuvede svampe
Tarteletter med svampe og ramsløg – Opskrift med stuvede svampe

Kommentarer

  1. Marianne

    Kan man erstatte vinen med noget andet hilsen Marianne

    • Hej Marianne
      Ja sagten, – du bruger bare bouillon i stedet for, og lader den koge ind ligesom vinen:) Og så smag til med citron til sidst, så retten får lidt syre:)

      God påske:)

      Kh Dianna

  2. Hej,
    Er det muligt at lave fyldet til tarteletterne på forhånd, og tage det med for at servere senere til en julefrokost?

    Mvh, Anna

    • Hej Anna

      Ja sagtens da, – ingen problemer 🙂
      Hav gerne en smule ekstra fløde eller bouillon klar når de opvarmes, – saucen sætter sig og har nogle gange brug for lidt ekstra væde når det opvarmes 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)