Opskrift på tarteletter med flødestuvede svampe, hvidvin og ramsløg.Denne portion giver til 3 tarteletter pr. person.Obs. - er det ikke ramsløgssæson kan du tilsætte et lille fed fintrevet hvidløg.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
600gblandede svampe - jeg har brugt brune champignon, østershatte og enoki
4dlpiskefløde
1 1/2dlhvidvin
1dlkogende vand + 1/2 grøntsags bouillonterning
1håndfuldfriske ramsløg, grofthakket - ca. 20 blade(kan erstattes af 1 lille fed fintrevet hvidløg hvis det er uden for sæson)
40gsmør
Salt og peber
Grønt til toppen, - evt. ramsløg, persille, brøndkarse eller blød timian
Tarteletter - beregn 3 stk pr. person
Sådan gør du
Rens svampene grundigt. Skylles de, skal de tørre grundigt på et viskestykke inden de steges.
Skær svampene i passende stykker. Brune markchampignon skæres i kvarte, - er de store skæres de i mindre stykker. Østershattene rives i mundrette bider og enoki svampene skæres af roden - hvis de sidder på sådan en.
Smelt smørret på en pande, og steg svampene af ved høj varme, til de er gyldne og lækre. Krydr med salt og peber.Bruger du enoki svampe kan du med fordel stege nogle af dem af i en smule smør først, til de er brunede og let sprøde. De er super lækre og fine at toppe tarteletterne med inden servering.
Når svampene er gyldne tilsættes halvdelen af ramsløgene (eller hvidløg), som vendes godt sammen med svampene.
Hæld hvidvinen over og lad den koge godt ind, - fortsat ved høj varme.
Tilsæt vand og bouillon, og kog også dette let ind.
Hæld fløden over, og lad saucen småkoge ved middel varme i ca. 10 minutter. Rør jævnligt så saucen ikke brænder på.Er saucen ikke tyknet nok, skruer du op til høj varme de sidste par minutter mens du rører i saucen.
Tilsæt de sidste ramsløg, smag til med salt og peber, og skru ned til svag varme. Lun i mellemtiden tarteletterne som beskrevet på pakken.
Fyld de lune tarteletter med de flødestuvede svampe og top med lidt finthakket grønt og evt. ristede enoki svampe.