
Sprød tortilla foldet omkring en omelet med spinat, skinke, peberfrugt og ost, – masser af smag, cremet midte og sprødt ydre. Vi er vilde med dem her herhjemme, – og laver dem både til morgenmad, frokost og aftensmad.
De mætter virkelig godt, og er faktisk slet ikke så usunde som det måske ser ud til – ikke i forhold til hvad jeg ellers kan finde på at servere i hvert fald 😉
Brug en kalorielet ost og evt. en grov wrap, – så har du faktisk et måltid fyldt med proteiner og grøntsager, som holder dig dejlig mæt i lang tid.
Har du problemer med at forså folde metoden kan du se billederne på dette opslag, – sprød tortilla æggewarp med svampe, spinat og ost.

Sprød tortilla æggewrap med spinat, skinke og ost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 store hvede tortillas
- 4 æg
- 2 spsk mælk
- 1/2 rød peber, skåret i små tern
- 1/2 lille rødløg, finthakket
- 2 små håndfulde spinat, grofthakket
- 100 g revet mozzarella
- 2 skiver landskinke
- Salt og peber
- Olie
- Evt. chilisauce – jeg bruger Chu Chum Original
Sådan gør du
- Pisk æg og mælk sammen, tilsæt hakket spinat og krydr med salt og peber.
- Varm lidt olie på to pander, og fordel peberfrugt og løg på panderne, – svits et par minutter.
- Fordel fyldet rundt på panderne så det ligger jævnt, og hæld æggemassen over, – lige dele på hver pande.
- Lad æggemassen sætte sig et øjeblik og skub siderne let ind mod midten, så æggemassen er jævn rund, og så den er en smule mindre en tortilla pandekagen.
- Riv skinkeskiverne i grove stykker og mas den ned i æggemassen, – fordelt på begge pander.
- Fordel mozzarellaen på toppen af æggene.
- Ønsker du chili i din tortilla æggewrap smører du den ene side med chilisauce inden du lægger dem på toppen af æggene, – med chilisiden nedad.
- Lad tortilla og æggemasse smeltet sammen et øjeblik, inden du vender dem og steger videre på tortilla siden, til denne er sprød – skru evt. lidt op for blusset. Mangler der fedtstof på panden kan tortillaen pensles med en smule olie inden den vendes.
- Fold den ene side ind mod midten og derefter den anden, så de overlapper hinanden.
- Tag dine sprøde tortillas ud på et spækbræt, vend dem med samlingen ned ad og skær dem over på midten inden de serveres.


Mega lækkert elsker sund mad der mætter .
Hej Mette
Åhh hvor dejligt at høre, tak for din besked 🙂
Ja de her æggewraps mætter bare så godt, – vi spiser dem i hvert fald én gang om ugen herhjemme. Også en super måde at få brugt forskellige rester på, da det meste kan fyldes i 🙂
Rigtig dejlig dag.
Kh Dianna
Hej Dianna
Rigtigt lækre wraps tænker på at lave dem til påskebordet, kan man evt. lave dem lidt i forvejen og varme dem i ovnen?
Vh Pia
Hej Pia
Ej en god ide:)
Det tænker jeg sagtens du kan, – så længe fyldet ikke er noget der afgiver en masse væde:)
Kh Dianna
De er blevet fast inventar i huset her 🙂 Specielt når der ikke lige er den store lyst til at skulle kokkerere. 5 stjerner herfra
Hej Henrik
Tusind tak for din besked, det er jeg glad for at høre:)
Kh Dianna