Lækker spicy gulerodssuppe med røde linser, – cremet, varme og dejlig mættende.
Denne her gulerodssuppe med rødelinser smager simpelthen så dejligt, – den er fyldt med varme krydderier, chili, hvidløg, frisk ingefær og en lille sjat fløde for at runde den af.
Suppen kan toppes med sprøde brødcroutoner – fint opskriften her, ristede kikærter eller stegt sprød bacon, creme fraiche og frisk persille.
Suppen er tyk og cremet, sådan foretrækker jeg den, – men juster selv med mere bouillon, hvis du foretrækker suppen tyndere. Jeg vil dog anbefale at holde den til den tykke og cremede side for det bedste resultat.
Spicy gulerodssuppe med røde linser
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 650 g gulerødder, skrællet og skåret i mindre stykker
- 250 g røde linser – tør vægt
- 1 stort løg, grofthakket
- 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 spsk fintrevet ingefær
- 1/2-1 frisk rød chili, snittet – smag på den*
- 8 dl bouillon, kylling eller grønt
- 1 dl piskefløde
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- Salt og peber
- Olie
Topping
- Brød croutoner eller sprød bacon
- Finthakket persille
- Chiliflager
- Creme fraiche
Sådan gør du
- Varm en god sjat olie i en gryde, og steg alle grøntsagerne af i ca. 5 minutter ved middel varme.Smag på chilien inden du tilsætter det hele, og vurder selv om du ønsker kernerne med i forhold til styrke.
- Tilsæt krydderierne og krydr med salt og peber, pog steg videre et minuts tid.
- Skyl linserne grundigt og hæld dem i gryden sammen med bouillonen.Lad suppen koge under låg, i ca. 20 minutter.
- Tilsæt fløden og kog videre i 5 minutter, eller til gulerødderne er møre.
- Blend suppen glat, og smag til med citronsaft, salt og peber. Du kan godt bruge en stavblender, – denne vil dog ikke kunne blende suppen 100% glat. Jeg vil derfor anbefale en almindelig blender for at få suppen helt glat og cremet.Juster også konsistens på suppe hvis du synes den er for tyk. Tykkelsen på suppen kan variere alt efter hvor store ternene af gulerod har været, og om suppe derfor har kogt længere end beskrevet. Juster med bouillon eller vand til du opnår den ønskede konsistens, – sørg dog for at den forbliver til den tykke og cremede siden.
- Top din gulerøodssuppe med sprøde brødcroutoner eller stegt bacon, creme fraiche, chiliflager og masser af finthakket persille.