Opskrift på lækker cremet gulerodssuppe med røde linser og varme krydderier.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
650ggulerødder, skrællet og skåret i mindre stykker
250grøde linser - tør vægt
1stort løg, grofthakket
3-4fedhvidløg, revet eller presset
2spskfintrevet ingefær
1/2-1frisk rød chili, snittet - smag på den*
8dlbouillon, kylling eller grønt
1dlpiskefløde
1/2citron, saften heraf
1tskstødt spidskommen
1tsk stødt koriander
Salt og peber
Olie
Topping
Brød croutoner eller sprød bacon
Finthakket persille
Chiliflager
Creme fraiche
Sådan gør du
Varm en god sjat olie i en gryde, og steg alle grøntsagerne af i ca. 5 minutter ved middel varme.Smag på chilien inden du tilsætter det hele, og vurder selv om du ønsker kernerne med i forhold til styrke.
Tilsæt krydderierne og krydr med salt og peber, pog steg videre et minuts tid.
Skyl linserne grundigt og hæld dem i gryden sammen med bouillonen.Lad suppen koge under låg, i ca. 20 minutter.
Tilsæt fløden og kog videre i 5 minutter, eller til gulerødderne er møre.
Blend suppen glat, og smag til med citronsaft, salt og peber. Du kan godt bruge en stavblender, - denne vil dog ikke kunne blende suppen 100% glat. Jeg vil derfor anbefale en almindelig blender for at få suppen helt glat og cremet.Juster også konsistens på suppe hvis du synes den er for tyk. Tykkelsen på suppen kan variere alt efter hvor store ternene af gulerod har været, og om suppe derfor har kogt længere end beskrevet. Juster med bouillon eller vand til du opnår den ønskede konsistens, - sørg dog for at den forbliver til den tykke og cremede siden.
Top din gulerøodssuppe med sprøde brødcroutoner eller stegt bacon, creme fraiche, chiliflager og masser af finthakket persille.